FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
14-01-25 21:32  [G] MM 10-11/1995 Śmigłowiec AH - 64 APACHE
klepper 

Na Forum:
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Model, od którego rozpocząłem przygodę z "makulaturą". Pierwszy mocno schrzaniony szybko wylądował w "centralnym", potem przyszedł czas na kolejną próbę sklejenia tego wiatraczka, ale tego 10 lat temu pokonało moje małe wtedy dziecko ;) Ten na zdjęciach to moje trzecie podejście do tego modelu, więc kleiłem go praktycznie z pamięci. Ostatni egzemplarz miał lekką wadę w postaci różnych odcieni poszycia m.in gondole podwozia oraz silników były wyraźnie jaśniejsze.

--

15-01-25 01:56  Odp: [G] MM 10-11/1995 Śmigłowiec AH - 64 APACHE
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Kleiłem ten model jeszcze tego samego dnia, gdy pojawił się w kiosku i szczerze mówiąc we dupie miałem różnice kolorów... Dla mnie, wtedy 13-to latka najważniejsze było że jest amerykański "kłapacz" i wydaje mi się, że stąd ten cały sentyment do MM... Bo to wtedy to było coś naprawdę fhooy nowego tak samo jak A-10 z maja '94 za 20000 zł czy Cobra za jedyne 14000, której wykupiłem "na patencie" wszystkie egz. bo Pani w kiosku nie chciała mi ich wszystkich na raz sprzedać :D więc wysyłałem młodszą siostrę i kolegów z klasy w zamian za zakup "gumy do żucia z pierścionkiem" bo się wstydzili samemu kupić....:D Ech, fajne czasy tym modelem przypomniałeś, dzięki 👍

--
GG 6801515

Post zmieniony (15-01-25 01:57)

15-01-25 12:46  Odp: [G] MM 10-11/1995 Śmigłowiec AH - 64 APACHE
Kris 

Na Forum:
Relacje w toku - 3

- 10

Mnie w tym modelu najbardziej irytowało to działko czyli rurka wbita w prostopadłościan i beczka na paliwo przymocowana na dziobie, działko poprawiłem ale do zespołu kamer nie miałem farby żeby zrobić jak trzeba. Należałoby dodać jeszcze wszechobecne nożyce do cięcia kabli które śmigłowiec może napotkać w czasie lotu. Ale model w standarcie wyszedł Ci poprawnie.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024