FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 3Strony:  <=  <-  1  2  3 
20-01-25 18:39  Odp: [G] SU 152 1/25 Answer A. Nikitin
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Rozumiem, choć wydaje mi się, że w przypadku plastiku, to chyba nie pozostaje złudzeń, że chodzi w dużej mierze o szybki efekt. Ja innego wyjaśnienia nie widzę, ale może przez swoje ograniczenia.

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

20-01-25 19:53  Odp: [G] SU 152 1/25 Answer A. Nikitin
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Panowie...Ale co komu do tego tak naprawdę? Ilość kartonu w kartonie powinna interesować co najwyżej sędziów na wystawach....
Autor sam powinien sobie zadać pytanie, czy to, co chce pokazać na forum kartonowym, klasyfikuje się jeszcze jako karton, czy może powinien to pokazywać raczej na forach modelarzy redukcyjnych? To już kwestia indywidualnej uczciwości...
Gdybym to ja miał oceniać, to mimo niesamowitych wręcz walorów wizualnych, wyżej bym ocenił np. StuG-owego StuG'a ze wzgl. na wkład pracy... Zresztą większość z nas, a zwłaszcza Ci, którzy są na wystawach powoływani do składów sędziowskich, zna się na rzeczy i potrafi odróżnić np. żywiczne gąsienice od ręcznie wydziobanych a co za tym idzie, wyżej oceni rękodzieło niż grubość portfela...Mam nadzieję, że nadal tak jest, bo nie sędziowałem od dobrych 10-ciu lat i nie wiem, może się coś pozmieniało....
Z drugiej strony jednak:
Tak perfekcyjnie wykonane modele mogą też dawać "kopa" do rozwoju i fajnie że możemy je oglądać, brać przykład i starać się bardziej... IMO!
PS:
Mimo, że to nie to forum, to powołam się jednak na casus mojego serdecznego kolegi, Andrzeja Ziobra:
Świat plastiku jest wręcz zasrany zestawami do waloryzacji wszystkiego na wszelkie sposoby, a Andrzej zdobywa trofea "Best Of Show" na ogólnoświatowych imprezach nie ze względu na grubość portfela, tylko na to, że wszystko robi samodzielnie... I tego się trzymajmy, niech każdy robi swoje i po swojemu, my cieszmy się widokiem a sędziowie niech oceniają czy to kunszt czy pieniądze stoją za tym czy innym modelem.
Pozdrawiam.

--
GG 6801515

21-01-25 01:14  Odp: [G] SU 152 1/25 Answer A. Nikitin
Chopin 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Karas "Rozumiem, choć wydaje mi się, że w przypadku plastiku, to chyba nie pozostaje złudzeń, że chodzi w dużej mierze o szybki efekt. ;-)
To Ci się tylko tak wydaje ;-P Możesz mi wierzyć na słowo ;-)

--
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 3Strony:  <=  <-  1  2  3 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024