Krys
Na Forum: Relacje w toku - 1 Galerie - 42
|
Chciałbym odpowiedzieć na kilka pytań.
jhradca, modele w 1/25,1/24 można policzyć na palcach jednej ręki. A te z kolei są bardzo stare.
Łatwiej jest stworzyć coś nowego, niż przerobić to, co jest oferowane. Asortyment też nie jest zbyt duży. T 34/85, Su 100, tygrys, pare panter.
Producenci nie są zainteresowani naszą skalą...... niestety. Wydrukowanych 3D nie próbowałem kleić
Dlaczego karton, już się do tego przyzwyczaiłem. Dodatkowo używając tektury o różnej grubości imituję grubość płyt pancernych. W żadnym wypadku nie chciałem urazić „papierowych ortodoksów” . (choć już chyba ich nie ma). Zazwyczaj ktoś coś dodaje. Modelarstwo to dla mnie hobby, z którego „czerpię radochę”. Łączę karton, żywicę, plastik,metal w jedną całość i podoba mi się to, co z tego wychodzi.I w żadnym wypadku nie proszę Cię, abyś za mną podążał. Każdy ma swoją własną ścieżkę.
Dziękuję za wasze komentarze i słowa uznania dla tego co robię.
Pozdrawiam wszystkich
Aleksander.
--
KARTONOWY TUR
Zrobione: BTR 60 PB, PTS, ZU 23-2, Bofors wz.36 plot, C2P, Pz.Kpfw I Ausf F, H 13 C Sioux, Grecka Cerkiew, TKS, Kfz 14 Adler, Aerosanie RF-8,Bofors wz.36 37mm ppanz., drezyna TK, drezyna R, wz.29, wz.34,Putiłówka,Aerosanie NKL-16/42,Starachowicka
W budowie: Su 76
Post zmieniony (19-01-25 18:13)
|