Radek
Na Forum: Relacje w toku - 9
|
Ukończony nos Łosia, jak pisałem wcześniej to taka hybryda, nie korzystałem z uproszczeń tj. wręg stożkowych z KK. Aby było bardziej zgodne z rzeczywistością, skorzystałem z zakupionego w Gomixie oszklenia, wykorzystałem też ramę z modelu Gomixowego, przebiegającą w połowie nosa, km Vickers i magazynki żywiczne zakupione w sklepie KK. Oszklenie z Gomix to nowe wytłoczki robione pod ich model, składały się z 3 elementow, które trzeba było podocinać. Nie bardzo pasowało pod poszycie z KK, ale jakoś poskładałem do kupy. Doklejenie na styk nosa do reszty kadłuba też nie było proste, po obwodzie nos był za mały, ale dokleiłem i zamaskowałem styk paseczkiem dociętym z zapasu koloru, aby nie było szpar.
Zabrałem się za wiatrołap pilota. Dla porównania pokazuję siatki poszycia wiatrołapu z modelu KK i GOMIX, jak widać znacznie się różnią.
Aby dopasować wytłoczkę, porozcinałem poszycie wiatrołapu i przednie dwie szybki zrobiłem osobno. Uplastyczniłem też reflektor w pozycji wysuniętej, korzystając ze sreberka z opakowania po tabletkach i szybki.
--
pozdr, Radek
|