FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 7 z 7Strony:  <=  <-  3  4  5  6  7 
30-11-24 22:11  Odp: [R] BWP Borsuk 1:25 WAK
Kylo Ren 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 7
Galerie - 4

- 6

Karas zastanawiam się czy przed wcześniej nie przykleiłeś kół napędowych do kadłuba bo możesz mieć problem z montowaniem gąsienic. Ja w Chi-ri jeszcze tego nie zrobiłem.

--
W fabryce: Fokker E V KK , Sopwith PUP KK, Lublin R XIII D KK,
Wz.34, Typ 5 Chi-ri

Fabrykę opuśiły:
Fokker E. V. , Mitsubishi A6M2 Zero , F-4F Wildcat , Chi-he , Sopwith F1 Camel MM , Nieuport 11c.1 "BeBe" , 4TP , F-104G Starfighter , Lokomotywa Spalinowa EMD F40PHM-2 , Spowith F1 Camel KK,

01-12-24 11:23  Odp: [R] BWP Borsuk 1:25 WAK
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

siemano Pany, dziękuje za szeroki odzew.
hehe, ja czysto nie kleje, w sumie to nawet trochę niechlujnie, a do tego CA, które świeci jak psu kulki. hehe, ale za to panowałem sztuczki kameleona i punktowo zamalowywuję sobie ten cały bajzel verniksem. Nazywa się to GOUACHE VARNISH MATT od Talentsa, baaa ostatnio sobie znów kupiłem nową buteleczkę, bo stara mimo że wykorzystania w 1/4 to mocno poszarzała i konsystencja zrobiła się bardzo gęsta, a nowy jest wręcz wspaniały, a dzięki lekkiej konsystencji pięknie się rozsmarowuje. Ot moja tajemnica, niby to czystego klejenia, a jak widać, bo nie widać, w sumie nie da się rozróżnić, gdzie maziane a gdzie nie i tu jest clue mojej tajemnicy... która tajemnicą nigdy nie była: ]
@Kylo Ren, zgadzam się, dlatego nie wklejałem ich. Koła jedynie są nałożone na drucianą oś.

Tak po prawdzie muszę się przyznać, że planując, nie planując, wyniknie drobna przerwa w ukończeniu Borsuczynki, Ponieważ znów mnie tchnęło w inne tematy, pewnie będę zamykał Sommersa, ale czy się uda: ] nie wiem. hehe pozdr i miłego

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

03-12-24 16:37  Odp: [R] BWP Borsuk 1:25 WAK
Żółtodziób 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1

Paczam, a na WAKu informacja, że wprowadzili koła akcesoryjne dla Borsuka hehe trochę za późno
chyba, że i tak byś robił wycinankowe...

--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett , America
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej

03-12-24 20:54  Odp: [R] BWP Borsuk 1:25 WAK
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Takie zabawy w plastiki to jedynie mają sens gdy cały model ma być malowany. Do standardu to nie przystoi, nie tyle że jakaś wyimaginowana teoria przeszkadza, ale trudność w dobraniu i pomalowaniu aby wyraźnie nie kolidowało z papierem IMO sztuka niemożliwa, a przynajmniej poza moim zakresem wyobraźni. W kontraście gąski mają tą zaletę, że są zupełnie innego koloru niż reszta modela, więc nie ma punktu referencyjnego. Takie plasticzane gąski z WAKu pewnie sam bym i kupił, bo jakoś nie widzę dziergania ich z papieru.
hehe, dlatego odstąpiłem trochę od tematu, aby kupić sobie więcej czasu na przemyślenia, Standard? Laser? czy sobie znów druknąć z plastika? Tym razem przynajmniej papierowe są poprawnego kształtu: ]

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

10-12-24 10:57  Odp: [R] BWP Borsuk 1:25 WAK
Tommy T.B. 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 4
Galerie - 5

No Panie widzę, że coraz lepiej czujesz się w pancerne 😉...
Model w standardzie, to nie na moje nerwy i umiejętności, ale Ty tu odwaliłeś kawał porządnej roboty!
Szacun i uznanie 😃👍

10-12-24 11:41  Odp: [R] BWP Borsuk 1:25 WAK
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

Karas - metod na radzenie sobie z miejscami, gdzie np. błyszczy CA jest więcej:-) Np. rozcieńczony wikol daje matową powierzchnię, podobnie "wynalazek" od AK https://agtom.eu/lakiery-akrylowe-bezwonne/382184-precision-antishine-40-ml.html - wtajemniczeni twierdzą, że to właśnie woda, wikol i odrobina talku:-) Czyli podobnie jak lakier matowy, tylko bardzo łatwo się nakłada (punktowo) i szybko schnie:-)

W każdym razie uzyskujesz efekt extra czystości:-)

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / T-38 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

29-12-24 13:33  Odp: [R] BWP Borsuk 1:25 WAK
Viz 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 6
Galerie - 3

Ale tu się porobiło, Karas - model super, pod wrażeniem jestem tych stożków na wieży i tych wszystkich małych detali na kadłubie, mega robota!

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 7 z 7Strony:  <=  <-  3  4  5  6  7 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024