FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 4Strony:  <=  <-  1  2  3  4  -> 
13-02-25 18:24  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Skusiłem się i zamówiłem ten wydany w GPM, przynajmniej będę miał kilka elementów z głowy ;-D

--
W budowie: Halny; PGM17

14-02-25 21:23  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Jańcio 

Na Forum:
Relacje z galerią - 4
Galerie - 20

- 7

Proponuję jeden dodatek , Może to nie standard ale za..bisty i myślę niedrogo .

https://allegrolokalnie.pl/oferta/silnik-nakajima-nk1f-sakae21-ha115-132?navCategoryId=51146

Pozdrawiam

Jańcio

--

14-02-25 21:50  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Był by jeszcze za...bistszy gdyby gość w ofercie pokazał wydruk a nie rendery... Opcja z dopasowaniem średnicy pod konkretny model i cena warte przemyślenia 👍

--
GG 6801515

15-02-25 10:57  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Michal 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Nie wytrzymałem i dodałem trochę drucików do silnika. Lepiej by to wyglądało gdybym użył grubszy drut na przewody, bo ten co jest się gubi w całości, jak był srebrny to w ogóle znikał więc go pomalowałem na czarno.

Po wklejeniu silnika w osłonę miałem duży problem ze zrobieniem wyraźnego zdjęcia, na którym będzie ten silnik widać. Poniżej najlepsze jakie udało mi się zrobić, ale coś za coś. Dłuższe naświetlanie przy dziennym świetle doskonale uwypukliło nieudolne retuszowanie. Oczywiście gołym okiem ten retusz jest ledwo widoczny.

Skleiłem też wydechy. Mam nadzieję że w dobrym miejscu je przykleiłem ale inaczej nie pasowały.

15-02-25 16:39  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Jańcio 

Na Forum:
Relacje z galerią - 4
Galerie - 20

- 7

Pasuje , właśnie sam go zamontowałem i to w GPMie . W rzeczywistości wygląda Bardzo fajnie .

Heyka .

Jańcio

--

Post zmieniony (15-02-25 16:52)

15-02-25 16:45  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Jak się chce mieć szybki efekt to owszem żywicę mogą być rozwiązaniem (nie wiem jak z trwałością) ale jak się trochę popracuje to nie ma jak własny silnik. Ja osobiście 10-15 lat temu bym zrobił tak jak ten, który wykonałem wtedy. Teraz poszedł bym na szybkość i wygodę bo czas goni.

--

15-02-25 16:59  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Jańcio 

Na Forum:
Relacje z galerią - 4
Galerie - 20

- 7

Każdy robi po swojemu , jego brocha . Narobiłem się już silniczków od groma a nawet nadal robię gdy to jest coś ciekawego . Klasyki i to z
ograniczoną widocznością to już jak mogę kupuję . Szkoda mi czasu zwłaszcza że tyle modeli jeszcze mam do zrobienia .

Jańcio

20-02-25 13:42  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Jańcio , jakim kolorem go pomalowałeś, robiłeś jakąś waloryzację?

Michal, jaki jest kolor wydruku w wydaniu Modelikowym? Wczoraj odebrałem model z GPM i tam jest szarostalowy.

Aż się zacząłem zastanawiać jakiego koloru te samoloty były w oryginalnie bo czy to grafiki czy repliki to jest to kolor bardziej kości słoniowej, biały.

--

20-02-25 16:11  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Krakus 

Na Forum:
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Jańcio. Tyle razy Ci godołem cobyś zaczął kleić modele silników w przekroju. To nie jest mój żart, ale poważna gadka....

22-02-25 00:02  Odp: [R] Mitsubishi A6M2 "Zero-sen", MODELIK 32/10, 1:33
Michal 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Patrząc na zdjęcia zero z GPM w internecie, wydaje mi się, że ten z Modelika ma jaśniejszy kolor. W modeliku jest jasno szary, na pewno nie jest to kość słoniowa, biały czy kremowy.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 4Strony:  <=  <-  1  2  3  4  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024