messer
Na Forum: Relacje w toku - 3 Relacje z galerią - 22 Galerie - 27
- 47
|
Po miesiącu warto coś znowu pokazać. Utknąłem trochę podczas budowy przedziału transportowego, ale chyba się udało. Wg instrukcji, najpierw należy szkielet przedziału transportowego okleić pokryciem wewnętrznym, a następnie do całości przykleić pokrycie zewnętrzne. Moim zdaniem to się nie może dobrze skończyć, bo jedno pokryć wewnętrznych opiera się tylko na jednej wrędze - druga część wisi w powietrzu. Dodatkowo, podłoga w przedniej części przedziału jest bez podklejania - ja nie wytrzymałem i całą podłogę podkleiłem tekturą.
Po wykonanie pierwszego segmentu przedziału transportowego (pokrycie zewnętrzne i wewnętrzne sklejone razem), przykleiłem je do szkieletu i wkleiłem większość siedzisk.
Pozostałe dwa siedziska przykleiłem, mając przyklejony do prawej strony szkieletu tylny segment przedziału transportowego. Ogólnie z pasowaniem nie było większych problemów. Segmenty się zeszły, otwory do mocowania pływaków pokryły się z miejscami w szkielecie.
Wykonałem również segment przedziału załogi, wraz z osłoną silnika. Tutaj musiałem pocienić ściany wewnętrzne tego przedziału, aby segmenty do siebie pasowały.
Zanim przejdę do budowy silnika i osłony kabiny, chcę najpierw wykonać sam ogon ze statecznikiem - na razie mam tyle:
--
http://messer.cba.pl
|