FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
19-11-24 21:41  [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, wykończyłem kolejnego pudełkowca-rozgrzebańca.

Autor to pan Wiesław Bączkowski, spasowanie elementów ze sobą bardzo dobre, jest kilka niezgrywania sie linii, na środkowym elemencie kadłuba za mało kamuflażu a za dużo "spodu", dokonałem matactwa, doklejąc kamuflaż z drugiego wydruku.

Wydruk na plujce, impregnowany nierozcieńczonym wikolowatym z obu stron, zero farby i kredek, kanty niektóre ołówkiem.

Autor do wykonania kołpaka i zbiornika paliwa podaje szablony do wykonania z korka abo gumki, tu widoczne to zrolowana ciasno masionka, obrobiona w wiertarce.

zBiornik paliwa w zeszycie jest szary , nie miałem szarej masionki ino niebieską, a kogo to kurde bolek będzie obchodzić, że niebieski.

Zrobiłem wnętrze kabiny, nie widać, bo oszklenie zrobiłem nieprzemakalne.

Panowie, wyrazy dezaprobaty okraszone szyderstwami i wyzwiskami, jak zwykle mile widziane

A teraz trochę, tfu ! zbliżeń

A tu pudełkowiec

Tu zrolowane masionki

a tu wnętrze, jak by kto nie wierzył

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt

19-11-24 22:18  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

To mnie kolega zaimponował, jak by to powiedział Siara, a tak poważnie to kurcze bardzo starannie Ci to wyszło, takie maleństwo, a gładziutkie jak pupa niemowlaka.

--
W budowie: Halny; PGM17

20-11-24 09:00  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
Sławek 

Na Forum:
Galerie - 38

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

- 3

Fajny modelik wyszedł, pamiętam jak go kleiłem zaraz po wydaniu, wisiał w pokoju pod sufitem do 1989r

20-11-24 09:46  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
piotter 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 11
Galerie - 21

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

Solidna modelarska robota - tylko brać przykład.
Fajnie wygląda to takie maciupkie. ;)
Ale ale...
Skąd ty bierzesz takie podziałki? Jakiś konkretny powód czy "tak bo tak"? :)

--
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...

20-11-24 14:31  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
jhradca 

Na Forum:
Relacje w toku - 5

Od strony technicznej ten model sklejony jest świetnie, szczególnie że po pomniejszeniu . Jednak zrobiłeś błąd merytoryczny przy klejeniu pierścienia osłony silnika. Narysowane klapki powinny być od strony kabiny a nie blisko śmigła. Też miałem ten model i świetnie się kleił oraz dobrze/atrakcyjnie się prezentował.

--
Wicher 1:100 cz.3 , Wicher 1:100 cz.2 , Wicher 1:100 cz.1

20-11-24 15:50  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
MARIUSZ 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 21
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

- 10

Grupa: ŁSM

Trochę się wzruszyłem… Skleiłem ten model zaraz po ukazaniu się. Kadłub z usterzeniem „pyknąłem” w jeden dzień…
Teraz bym się z tym grzebał ze dwa miesiące…

--
Pozdrawiam wszystkich ! MARIUSZ

Mam profil na FB.

20-11-24 15:56  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
stary 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5
Galerie - 1

- 2

Szkoda że kabina zakryta. Nawet uproszczona w tej skali była by wisienką na torcie.

--
Ukończone
HMCS AGASSIZ
Okręt WOP
Holownik portowy
KOMINTERN ciągnik gąsienicowy
Jacht motorowy WITEK

20-11-24 16:31  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Piotter, skala jest z sufitu, pomniejszam tak na fiu bzdziu, a jaka to skala wyszła, to wiem dopiero po zmierzeniu gotowego odpustowca, moje kurdupelki są każdy z innej parafii.

odwrotnie przyklejony pierścień to moje starcze halucynacje,

PS
Zero ma wznios

poszedłem sie pochwalić Paniom w Salonie Fryzjerskim, że mam wznios, a one w śmiech, że co z tego, że wnios, jak model mały, nie ta skala !

Panie Fryzjerki i Klientki preferują wznios w dużych modelach

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt

Post zmieniony (20-11-24 16:35)

20-11-24 22:49  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

Modele z MM miały jedną, niezaprzeczalną i fantastyczną zaletę: były sklejone jeszcze przed ukazaniem się kolejnego numeru.
A teraz? Robię Zero, ale na razie zastopowałem czy element x winien być odchylony od osi o 13 czy o 14 stopni? Koledzy, ratujcie, bo rozbabrany model czeka i płacze :-))))

21-11-24 08:31  Odp: [G] Mitsubishi "Zero", Mały Modelarz nr 7-1976, 1:33, pomniejszony do 1:89
Kylo Ren 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 7
Galerie - 4

- 6

Brystol jakiego programu używasz do przeskalowania modelu.

--
W fabryce: Fokker E V KK , Sopwith PUP KK, Lublin R XIII D KK,
Wz.34, Typ 5 Chi-ri

Fabrykę opuśiły:
Fokker E. V. , Mitsubishi A6M2 Zero , F-4F Wildcat , Chi-he , Sopwith F1 Camel MM , Nieuport 11c.1 "BeBe" , 4TP , F-104G Starfighter , Lokomotywa Spalinowa EMD F40PHM-2 , Spowith F1 Camel KK,

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024