FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 5 z 5Strony:  <=  <-  1  2  3  4  5 
24-02-25 11:10  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
jhradca 

Na Forum:
Relacje w toku - 5

Nie mam 100% pewności ale elementy masztu były malowane na kolor nadbudówek. Nawet na czarno białych zdjęciach maszty nie odróżniają się kolorystycznie od pokładu i madbudówek tak jak windy a te były malowane na czarno.

--
Wicher 1:100 cz.3 , Wicher 1:100 cz.2 , Wicher 1:100 cz.1

24-02-25 12:36  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Tomasz75 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Cześć jhradca - po cichu obstawiałem kolor nadbudówki i pewnie gdyby nie było odzewu na moje pytanie tak bym zrobił dlatego dziękuję za ten wpis i potwierdzenie moich wątpliwości.

Pozdrawiam
Tomasz

03-03-25 10:24  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Tomasz75 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Cześć Wszystkim
prace na rufie.. doszło wyposażenie, zgodne z wycinanką. Dodałem kilka elementów od siebie. Przykleiłem nadbudówkę rufową, matę z "kokosu", której nie ma w wycinance, dwa kołowroty z liną oraz pojawiło się pierwsze działo 130 mm, dodatkowo ustawiłem po 4 miny głębinowe w dwóch rzędach... same zrzutnie jeszcze nie zrobione... zapełniam białe pola ale mam wrażenie, że ich zasłonięcie nie zakończy tematu....cdn.

Do następnego
Pozdrawiam Tomasz

--

17-03-25 08:44  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Tomasz75 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Cześć Wszystkim
Prace w stoczni trwają doszła kolejna wciągarka tym razem rufowa. Wciągarka zrobiona praktycznie od podstaw z wycinanki została właściwie podstawa , reszta to jak w poprzedniej elementy z pręta PCV oraz pokrętło z blaszki fototrawionej. Zrobiłem również wyrzutnie bomb głębinowych oraz ich zapasy. Powoli zapełniam białe miejsca na pokładzie ale to trochę potrwa.

Do następnego
Pozdrawiam Tomasz

--

17-03-25 09:11  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Waldek K 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 2
Galerie - 4

Wymiatasz...
Mała uwaga: bomby głębinowe na miotaczach powinny być obrócone o 90 stopni.
https://collections.hampshireculture.org.uk/sites/default/files/styles/max_1300x1300/public/topics/depth_charge_thrower001.jpg?itok=M0AXP4fG

--
Najlepsza skala to...? 1:100!!!
W budowie: PT-109 i PT-171 , USS Emmons
Free papermodel LCP(S)

Post zmieniony (17-03-25 09:12)

17-03-25 09:18  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
rykrol 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Łyżki na wyrzutniach bomb głębinowych powinny być w poprzek, a nie wzdłuż.

17-03-25 09:29  Odp: [R] ORP BURZA 1942 Mały Modelarz -
Tomasz75 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Waldek K i Rykol

hmmm. no to teraz mi daliście....spróbuję je odwrócić ale nie wiem co z tego wyjdzie... dzięki
Pozdrawiam
Tomasz

--

Post zmieniony (17-03-25 11:07)

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 5 z 5Strony:  <=  <-  1  2  3  4  5 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024