FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
21-10-24 19:03  [R/G] Wodnosamolot Dornier Do J "Wal", Schreiber-Bogen, 1:100
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 23

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, zaczynam relacje nie z pudełkowca-rozgrzebańca, a z narwańca-bezpudełkowca.

Narwaniec, bo zacząłem go znienacka kilka dni temu, potajemnie , w tajemnicy przed samym sobą.

Potajemnie, bo mam rozgrzebanych czterdzieści rozgrzebańców, aż strach liczyć, czy nie więcej.

a znienacka, bo na napady papierowego bierdolca medycyna nie zna lekarstwa, nie znasz dnia ani godziny, kiedy cie walnie.

Wydany w 1965 roku, format A3, druk matowy srebrny, autor ten sam, co Dorniera X, czyli wszystko będzie pasować.

Modelik bardzo prosty, mało elementów.

Oczywiście zeskanowany i wydrukowany, takiego rarytasa z 1965 roku pociąć to musiałbym sie z Welocypedem Kindybalskim na łby zamienić.
Wydruki zaimpregnowane z obu stron wikolowatym.

Nie zmniejszałem, czyli tak jak w wycinance, 1:100.

Model nie ma tylu patyków co Dornier X, i tylko jeden blok silnikowy.

Aktualizyjum prędzej niż wkrótce.

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero

Post zmieniony (28-10-24 19:30)

23-10-24 21:17  Odp: [R] Wodnosamolot Dornier Do J "Wal", Schreiber-Bogen, 1:100
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 23

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, jednym okiem oglądam mecz Barcelony, drugim nożyczki.

Oklejam szkielet, dno to były 3 elementy, potem burty a na końcu góra.

Błyszczy sie, ale to nie lakier do paznokci, a Paraloid B72.

aktualizyjum prędzej jak wkrótce

--

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38

25-10-24 11:36  Odp: [R] Wodnosamolot Dornier Do J "Wal", Schreiber-Bogen, 1:100
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 23

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, aktualizyjum malusie

Szkielet oklejony.

Bułę na dziobie spróbuję usunąć.

"Za garść papieru"

--

26-10-24 19:25  Odp: [R] Wodnosamolot Dornier Do J "Wal", Schreiber-Bogen, 1:100
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 23

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie,aktualizyjum.

Główne elementy mam gotowe, kadłub, płat, blok silnikowy i płaskostopie.
Zostały tylko patyki, jako przedostatni etap, a ostatni etap to składanie patyków.

Bułe na dziobie zmniejszyłem

Model jest bardzo prosty, blok silnikowy to tylko 3 elementy plus tekturka-szkielet.

Otwór w tekturce ułatwiający jej wepchanie w blok, wyciełem siekierą.

Etap ostatni wkrótce niebawem.

--

26-10-24 23:00  Odp: [R] Wodnosamolot Dornier Do J "Wal", Schreiber-Bogen, 1:100
Waldek K 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 2
Galerie - 4

Czy to były 2 silniki w jednej gondoli, czy 1 silnik z wałem wyprowadzonym na obu końcach?

Ten model też bardzo ciekawy!

--
Najlepsza skala to...? 1:100!!!
W budowie: PT-109 i PT-171 , USS Emmons
Free papermodel LCP(S)

28-10-24 19:30  Odp: [R] Wodnosamolot Dornier Do J "Wal", Schreiber-Bogen, 1:100
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 23

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, i to by było na tyle, patyki powbijane, pseudo galeryjum.

spasowanie elementów w tym prościutkim samolociku wydanym w 1965 roku jest bardzo dobre, a wszelkie widoczne tu flejtuchowstwo, niedbalstwo i inne profanacje procederu biere na siebie,

--

31-10-24 16:37  Odp: [R/G] Wodnosamolot Dornier Do J "Wal", Schreiber-Bogen, 1:100
Żółtodziób 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1

1:100 a dalej rozmiar podobny do szmatopłatów w 33ce - to daje pojęcie o rozmiarze tego bydlaka
Uwielbiam łodzie fruwające
model jest fajny i kropka

--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett , America
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024