FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
09-10-24 12:00  [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
aragorn001 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

Witam wszystkich, szczególnie fanów Sci-Fi, prezentuje ostatnio ukończony model jak w tytule, Roci bardzo fajnie opracowana, model drukowany na kartonie na drukarce atramentowej, kaponowane, opracowanie świetne, modułowe, wszystko pięknie pasowało, błędy po mojej stronie.

Sam model jest pokaźnych rozmiarów, długość to około 47cm!

Co do samego serialu to obejrzałem z pewnym zaciekawieniem po znalezieniu najpierw tego opracowania, pewne postacie były OK, inne irytujące jak to w nowych serialach. Podobały mi się same statki kosmiczne jeśli tak można napisać. Wprowadziłem pewne niewielkie modyfikacje, pogrubiłem niektóre elementy by dodać efekt płyt.

Ta fregata jest też dostępna w malowaniu MCRN i pewnie byłaby bardziej atrakcyjna w kolorach czarno-pomarańczowych, ale to wydrukować w domowych warunkach jest trudniej.

Wyszukałem już parę innych modeli z tego serialu i postaram się je wykonać jak czas pozwoli.

Zapraszam do galerii. Zdjęcia na białym i czarnym tle.

--
Sklejacz kartonowych modeli od ponad 40 lat. Raz coś się uda, innym razem nie za bardzo.

Ulubione tematy to żaglowce, okręty i dioramki opowiadające historie

Post zmieniony (10-10-24 15:09)

10-10-24 09:14  Odp: [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
Najger 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 7
Galerie - 5

Gratuluje ukończenia modelu, ładnie się prezentuje. Ciekawe co następnego weźmiesz na matę z tej tematyki?

--
"Si vis pacem para bellum"

10-10-24 12:44  Odp: [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
Lukee 

Te na ciemnym lepiej się prezentują :-)
Fajny kawał modelu i do tego porządnie sklejony. Wielkość całkiem spora chociaż na zdjęciach tego nie widać. Rób następne to będzie fajna tematyczna kolekcja.

10-10-24 15:42  Odp: [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
aragorn001 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

Najger - mam już ściągnięte opracowania Donnagera i Morrigana z tego serialu, ale zanim któryś rozpocznę mam mocne postanowienie ukończenia paru rozpoczętych modeli. Wracaj do swojej Roci, bo warto, cieszy oko.

--
Sklejacz kartonowych modeli od ponad 40 lat. Raz coś się uda, innym razem nie za bardzo.

Post zmieniony (11-10-24 09:35)

11-10-24 12:31  Odp: [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
SoulRvr 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 2
Galerie - 10

Bardzo fajny model, zapisałem go na dysku i może kiedyś też się za niego zabiorę. Jedyne co mi trochę nie pasuje to przerywane linie na zagięciach. Ciekawe w jakiej jest skali, bo nigdzie nie znalazłem informacji.

--
Moja strona: modelcraft.pl

11-10-24 14:07  Odp: [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
misiek76 

Na Forum:
Galerie - 1

Piękna robota!

11-10-24 15:28  Odp: [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
aragorn001 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

SoulRvr - tak z tymi liniami do zaginania do pewnego momentu pamiętałem i jechałem po nich delikatnie ołówkiem, teraz na zdjęciach widzę gdzie to przegapiłem.

--

13-10-24 16:19  Odp: [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
bleriot 

Na Forum:
Galerie - 2

Super model. Gratuluje pieknego wykonania.

"Remember the Cant"

--

GG: 366985
--------------------------------
Maszyny latające ...
--------------------------------

15-10-24 15:38  Odp: [G] Rocinante - lekka fregata klasy Corvette MCRN z serialu The Expanse
Borowy 

Na Forum:
Relacje z galerią - 13
Galerie - 3

- 2

Witam. Gratuluję świetnego wykonania.

--

Wykonane:
ORP Błyskawica , ORP Piorun , Torpedowce Kit i Bezszumnyj , Torpedowiec A-56 , Torpedowiec ORP Kujawiak , ORP Burza - stan na 1943 r , Pz.Kpfw. III Ausf J , T-34 , IS-2, Komuna Paryska , Sherman M4A3 , Star 25 - samochód pożarniczy , Zlin 50L/LS , Gaz AA , PzKpfw. VI Tiger I Ausf. H1, Krupp Protze OSP,

W budowie:

Pozdrowienia z krainy podziemnej pomarańczy !

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024