Brystol
Na Forum: Relacje w toku - 8 Relacje z galerią - 4 Galerie - 20
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Panowie, tak jak straszyłem zakładam trzecią relacyje, ino nie z PWS-26, bo mie Krakus z Mariuszem wystraszyli, Krakus 36 -cioma ziebrami, a Mariusz pasami, co to panie "jednym zręcznym ruchem" i wyskakujesz !
Ale tego pewuesa i tak będę se lepił, ino w tajemnicy i po ciemku.
Tego zaś tutaj już dawno miałem na oku, ino panie ta kreda.
Autor modeli i zarazem wydawca jest bardzo solidny i ceniony, wydał w ciągu dwudziestu lat multum interesujących, "innych" modeli samolotów w skali 24 i 50
skusiłem sie jednak bo:
-nie ma listków, ino pierścioneczki
-samolocik malusi, bo w 1:50, 25 cm na 20 cm
-mięciusi, bardzo dobrze sie formujący karton
oraz wszystkie elementy,które trzeba zwijać czy kulać, są ułożone na arkuszach tak, że przy kulaniu nie powstają załamania ,
instukcja obrazkowa, krok po kroku i kilka ogólnych wskazówek od autora min. autor radzi ostrożnie manipulować, aby sie ten srebrny druk nie ścierał.
Dzisiaj jest sobota, ale aktualizacje będę wstawiał tylko niedzielami, więc jutro malusia aktualizacyjka.
Arkusze niczym nie impregnowane, retuś będzie ołówkiem oraz srebrną kredką, ale suchą, nie akwarelką.
oraz tym razem zero lakieru do paznokci, bo sie samo błyszczy.
Kreski centrujące na grzbiecie segmentów są ledwo co widoczne, biało-szare
formowane na pręcie 3 mm, nie ma załamań
--
brystol jest gupi! lalalalaala!
Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło
Post zmieniony (20-07-24 23:12)
|