FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
25-09-24 06:58  [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Wydawnictwo WAK   

Wydawnictwo: 
Zapowiedzi i nowości

W tym tygodniu ukazały się dwa nowe WAKi.

WAK 8/2024 [241] - HMS Wild Goose autorstwa Dymytro Sotnikowa. Model slupa typu Black Swan jest modelem niedużym ale trudnym ze względu na małe detale (coś jak wydany kiedyś USS Erie). Model posiada waloryzację oraz druk dwustronny. Do modelu dostępne wręgi, relingi i lufy. "Gąska" powinna być dostępna w Empikach w tym tygodniu.

WAK 9/2024 [2412 - HMS Grenade autorstwa Grzegorza Nowaka. Model niszczyciela typu G/H jest modelem niedużym i średnio trudnym (jak inne modele tego autora). Model posiada waloryzację. Do modelu dostępne wręgi, relingi i lufy. "Granat" powinna być dostępny w Empikach za miesiąc.

--
-----------------------------------------------
http://www.wak.pl
-----------------------------------------------------------------------
http://www.facebook.com/WAKpl

25-09-24 08:51  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Miałem szansę oglądać, fajne. Utrzymane w stylu innych podobnych konstrukcji tego wydawnictwa. Choć mimo że sam paciam po kadłubie, to wydają mi się to trochę za mocno przerysowane. Za dużo i ze mocno. Nie wiem, może gdyby dać połowę przezroczystości warstwy z weatheringiem.
Nie mniej każda nowość cieszy.

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk
Stocznia: pampersUSS Somers, USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

25-09-24 11:47  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Wypowiem sie jako wieloletni klient wielu wydawnictw.

Jest mi absolutnie obojętne, czy modele są waloryzowane, brudzone, rdzewione itd, bo takich nie kupuję, a co mi do tego , jeśli ktoś takie chce mieć.

ALE , od kilku lat nabywam głównie przez internet i tu sie kilka razy pomyliłem.

W ofercie pisze waloryzowany, patrze na arkusze poglądowe, waloryzacja delikatna, no to se kupie, co tam.

Otwieram paczke, a tam ciemno, wszystko zardzewiałe, linie i szczegóły abo wcale, abo ledwo co.

Karaś napisałeś -- to wydają mi się to trochę za mocno przerysowane. Za dużo i ze mocno.---

Wielkie Dzięki dla Wydawnictwa WAK , więc zaoszczędzę kilka talarów nie zamawiając.

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero

Post zmieniony (26-09-24 08:34)

25-09-24 18:10  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
SeWo77   

Karaś kolor podstawowy Wild Goose jest jasny? Czy cały model ciemny jak to u MD

25-09-24 19:40  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Waldek K 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 2
Galerie - 4

Przykładowe 2-3 arkusze rozwiały by wątpliwości...

--
Najlepsza skala to...? 1:100!!!
W budowie: PT-109 i PT-171 , USS Emmons
Free papermodel LCP(S)

26-09-24 09:30  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

@SeWo77, sorrki, nie umiem odp, walorka bardziej przykuła moją uwagę. Ale chyba ten szary to taki szarawy jak na okładce.

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk
Stocznia: pampersUSS Somers, USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

26-09-24 09:39  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Najger 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 7
Galerie - 5

Waldek K - na stronie WAKu masz pokazane przykładowe arkusze.

--
"Si vis pacem para bellum"

26-09-24 09:56  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Waldek K 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 2
Galerie - 4

Dzięki Najger! Faktycznie wszystko widać, walorkę też.

--
Najlepsza skala to...? 1:100!!!
W budowie: PT-109 i PT-171 , USS Emmons
Free papermodel LCP(S)

28-09-24 22:26  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Lukee 

SeWo77 - wszystko ufajdolone na brudno. Pokłady to jedna burogranatowa masa. Może tak było w rzeczywistości ale według mnie to trochę za mocno wyszło.

03-10-24 20:46  Odp: [N] WAK - HMS Wild Goose i HMS Grenade
Agand 

Zapodałem sobie Wild Goose.
Jest tak - model opracowany szczegółowo, kadłub zgadza się z planami Starlinga z MO. Dla opracowania warto kupić.
mam natomiast mieszane uczucia jeżeli idzie o kamuflaż. Wedle zachowanych kilku zdjęć i British and Commonwealth Warship Camouflage of WW II Malcolma Wrighta - to powinien być Western Approaches (łaty WAB i WAG na białym tle - z tym że biały możnaby wymienić na bardzo jasny szary 507c albo nawet ciut jaśniejszy) a pokład powinien być dla tej wersji Deck Gray (zbliżony do 507a, aczkolwiek nie do końca).
W modelu pokład jest w jakiś buro niebieskim kolorze, i w dodatku każdy kawałek upper decku w innym, choć są na tym samym arkuszu. Biały kolor kamuflażu tutaj jest szary zbliżony do 507b. Na dodatek wszystko uwalane jakby ze 3 miesiące szuflowali na nim miał węglowy w te i z powrotem.
Ktoś dał ciała z malowaniem - i z Dzikiej Gęsi - wyjszła Zdechła Kaczka.

--
Pozdrówka
Agand

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024