Najger
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 7 Galerie - 5
|
Witam, szanowne koleżanki i kolegów w Nowym 2024 Roku.
Mały opis jak ja robię relingi na nadbudówkach, gdzie pozycje słupków mogą być nierównomierne:
na kawałku kartki zaznaczam sobie pozycje słupków, następnie od zaznaczonych punktów rysuje równoległe kreski, a potem naklejam taśmę klejącą dwustronną. Do taśmy mocuję druciki słupków w miejscu kresek – to zapewnia, że słupki się nie przesuwają, potem naklejam poprzeczki i na końcu cały reling delikatnie odklejam od taśmy klejącej, skrótowe foto-info poniżej:
Przykleiłem kominy oraz wywietrzniki fajkowe na śródokręciu:
Teraz zanim przykleję odciągi kominów to muszę zrobić wszelkie orurowanie, które jest przy kominach a także pierwszą wyrzutnie torped, aby potem przy obracaniu nie zahaczała o odciąg rufowego komina.
A tu specjalne zdjęcie dla Akry, ukazujące przeszklenie na mostku, bulaje też są przeszklone, ale ciężko jest to pokazać na zdjęciach.
Zrobiłem też gablotkę z plexi, więc będzie można już zacząć przyklejać drobnice pokładową, bo do tej pory co tygodniowe odkurzanie modelu pędzelkiem było by utrudnione. Teraz już model prawie wcale się nie kurzy.
Miniaturki się nie wyświetlają, nie wiem czy to chwilowe, czy coś w ustawieniach się pozmianiało, zdjęcia całe szczęście się otwierają.
Pozdrawiam i będę wdzięczny za rady, sugestie i słowa krytyki też ;-)
--
"Si vis pacem para bellum"
Post zmieniony (28-01-24 19:16)
|