FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 27 z 29Strony:  <=  <-  25  26  27  28  29  ->  => 
01-09-24 15:42  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Piterpanzer 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 9

Jakość najwyższych lotów, chylę czoła.

--
Pozdrawiam i zapraszam 1-25 SCALE ARMOR FORUM oraz akcesoria i modele pancerne
PITERPANZER

01-09-24 18:00  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Radek 

Na Forum:
Relacje w toku - 8

Arcydzieło sztuki modelarskiej, aż trudno uwierzyć że można tak precyzyjnie skleić model kartonowy i go zwaloryzować, podziwiam i zazdroszczę umiejętności i talentu, brawo Mistrzu

--
pozdr, Radek

01-09-24 21:48  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Spychacz 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 2
Galerie - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Każda Twoja aktualizacja, to pokaz mistrzowstwa modelarskiego. Już trudno wymyślić jakieś pochwały, żeby się nie powtarzać. Były już ochy i achy, masakry, opady szczeny, fantastyczne roboty, czady i wiele innych. Tak więc oryginalny nie będę, jak napiszę: fantastyczna robota StuGu.

--
Relacja: MAYA
Relacja z galerią: ARIZONA , NAGATO , FUSO
Galeria: RICHELIEU , KING GEORGE V
Slayer \m/

02-09-24 08:53  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Lukee 

No cóż... Nick do czegoś zobowiązuje ;-)
Piękna praca :-)

02-09-24 13:56  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

pięknie wymaziane, też chciałbym tak umiĆ : ]

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk
Stocznia: pampersUSS Somers, USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

02-09-24 15:29  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Art 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 4
Galerie - 27

- 8

Przepięknie. Fenomenalna praca z tymi ryflami. Szacun!
Trzonki łopaty i siekiery z walorką - pierwsza klasa.

--
W budowie: STS Lwów; Pancernik Borodino; Wodnosamolot PBY CATALINA; Czołg MERKAVA Mk II;

Zapraszam do: http://art-modele.pl/

02-09-24 15:57  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Kruszyna 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 1
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 1

Zerwało beret razem z włosiem.
Szacun za ryfle, siekiery i łopaty.
Rozumiem, że cały model planujesz usyfić?

--
W budowie:
Szkuta Wiślana | Łódź z Gokstad
Ukończone:
A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I
Zawieszone:
Mark I

02-09-24 17:55  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 13

Grupa: GEKO

Dzięki Wam dobrzy ludzie za słowa otuchy i pozytywne przyjęcie mojej pracy:-)

MARIUSZ / Messer - do Przeciszowa go raczej przywiozę, ale na 99,9% nie będzie gotowy na tip-top - trochę jeszcze pracy zostało, a w dodatku koledzy wyciągają mnie jeszcze na Mazury w tym tygodniu, więc robota będzie furczeć, ale na jakim etapie będę 20 września - ciężko stwierdzić:-)
Tym niemniej mam plan, aby przynajmniej skończyć dół - tzn. obsmarować go co nieco, zamontować koła i gąsienice. Jeśli się uda - plan minimum będzie wykonany:-) Najbardziej się jednak cieszę, że będziemy mogli się zobaczyć i pogadać o starych Polakach:-)

Kruszyna - tak jak wspomniałem wyżej, tak obsmaruję go, ale tak średnio. Raczej żadnego gęstego błocka, by detale były widoczne i zachowane, chociaż nawet bez tego cało tego ustrojstwa przy wahaczach nie było by prawie widać:-) Na razie pobrudziłem testowo błotniki od dołu i spód wanny, ale nieco przesadziłem, więc jeszcze trochę pracy zostanie. Chcę jednak móc nad tym na tyle zapanować, żeby boki, przód i tył wyglądały ciekawie, a po 3 latach budowy boi się człowiek coś spieprzyć:-)

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze / StuG Ausf. F

Relacja/galeria - ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

04-09-24 10:41  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 13

Grupa: GEKO

To tak jeszcze na szybko, zanim wypłynę na szerokie wody Mazurskich Jezior...:-)

Wczoraj zabrałem się za boki wanny - na razie pierwsza warstwa pigmentu "Russian Earth", głównie na mokro. Zabawy z tym wszystkim będzie jeszcze sporo, bo możliwości jest bez liku:-)

Ciekawe, jak można w jednym momencie zapaskudzić wszystko ciężką breją, a potem fajnie to zmyć i modelować. Pierwsze warstwy szeroko pojętego weatheringu zawsze wyglądają strasznie i doprowadzenie ich do jako takiego stanu wymaga niestety wiele pracy. Ale jak się człowiek przyzwyczai do pewnych technik, to stres mija i wiadomo, że poprawki są zawsze możliwe:-)

Wracam w poniedziałek i pracujemy dalej:-)

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze / StuG Ausf. F

Relacja/galeria - ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

04-09-24 11:07  Odp: [Relacja] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Kruszyna 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 1
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 1

Albo nie doczytałem, albo nie napisałeś. Rozumiem, że arkusze caponujesz? A czy później model czymś zabezpieczałeś?

--
W budowie:
Szkuta Wiślana | Łódź z Gokstad
Ukończone:
A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I
Zawieszone:
Mark I

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 27 z 29Strony:  <=  <-  25  26  27  28  29  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024