FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 5 z 5Strony:  <=  <-  1  2  3  4  5 
18-08-24 22:41  Odp: [R] American Destroyer USS"SAMPSON" DD-394, 1:200, NEPTUNIA
Das79pl 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 3
Galerie - 3

Witam, kontynuacja tematu pracy na dziobie. Falochron za nim wieża armaty 5", łufy będzie później. Dalej największy detal modeli to główną nadbudówką, pierwszy poziom bogaty na drobiazgi. Dodałem lampy, kable, uchwyty na ścianę i coś jeszcze.
Ostatnie zamówiłem u RUFIO 3D śruby motylek 0,5-0,6-0,7mm na zdjęciu widać jak to wygląda na właźe, to 0,6 mm.
Stanowisko Bofors w środku dodał magazyn amunicji z zewnątrz skoby na plandeką. Za tydzień wracam do roboty po festiwalu D-Day Hel.

--
Przepraszam, nie piszę dobrze po polsku.

19-08-24 15:51  Odp: [R] American Destroyer USS"SAMPSON" DD-394, 1:200, NEPTUNIA
wieslaw_ 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 1

Olek jakie to jest piękne, już jak widziałem na FB odebrało mi mowę. Nie wiem jak ty to robisz.

--
Relacje: IJN Fuso, ORP Piorun
Galerie: ORP Piorun,
Poradniki: Przygotowanie do druku 3D

29-08-24 13:00  Odp: [R] American Destroyer USS"SAMPSON" DD-394, 1:200, NEPTUNIA
Das79pl 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 3
Galerie - 3

Witam, lecimy dalej postępów pracy z głównej nadbudówki. Tym razem jest to sterówna, myślałem że większość okien pozwoli lepiej zobaczyć wyposażenie wnętrze, starałem się. Ale wynik jak zawsze, słabo to widać, ale znamy że tam jest 😂.
Relingi robię z drutu kleje na CA, formuje odrazę.
W zestawie jest blacha fototrawiona nierdzewna grubość 0,1 mm ale kiepsko wyszło z małymi otworami nie do trawiony, to zrobił to z papiery i lasera, wyszło bardzo delikatne.

--
Przepraszam, nie piszę dobrze po polsku.

29-08-24 16:08  Odp: [R] American Destroyer USS"SAMPSON" DD-394, 1:200, NEPTUNIA
stary 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 5
Galerie - 1

- 2

Trzeba było otworzyć drzwi do sterówki. Było by trochę więcej widać tych ciekawych detali wyposażenia.

--
Ukończone
HMCS AGASSIZ
Okręt WOP
Holownik portowy
KOMINTERN ciągnik gąsienicowy

29-08-24 19:59  Odp: [R] American Destroyer USS"SAMPSON" DD-394, 1:200, NEPTUNIA
Waldek K 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 2
Galerie - 4

To co ja z trudem zrobiłem we wnętrzu sterówki Emmonsa w 1:100, Ty zrobiłeś tutaj 2x mniejsze 😱
No i popieram Starego, drzwi mogły być otwarte...

--
Najlepsza skala to...? 1:100!!!
W budowie: PT-109 i PT-171 , USS Emmons
Free papermodel LCP(S)

29-08-24 21:21  Odp: [R] American Destroyer USS"SAMPSON" DD-394, 1:200, NEPTUNIA
żółtodziób 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1

zrobić w środku światełko i każdy by zaglądał przez okienka - ala teraz już wszystko zamknięte....

--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 5 z 5Strony:  <=  <-  1  2  3  4  5 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024