żółtodziób
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 1
|
@QŃ nie wątpię , że dałbyś radę. Ja jestem za cienki w uszach i nawet sobie tego nie wyobrażam.
Relacja trochę niechronologiczna, bo ja kleję bardzo chaotycznie. Na co akurat mam ochotę - trochę tu, trochę tam...
Autor do napinania łańcuchów sterujących widełkami tylnego koła proponuje użycie gumki - bez sensu, bo z czasem i tak pęknie,
albo wymyślenie jakichś systemów z ciężarkami - też bez sensu, bo to nie ma prawa działać.
Pomyślałem, że najlepsza była by sprężyna i nawet znalazłem jakąs wyciągniętą ze starego magnetofonu, ale była za długa.
Ale znalazłem też taką "długopisową" tyle że to ścidkana. Wbrew pozorom standardowe spręśynki w długopisach są dosyć mocne.
Ta była jakaś słabsza. Zrobiłem taki napinacz:
to zostało zamknięte w rurce z długopisu BIC a w końce wsunąłem kawałki rurki od balonika, która ma na ciepło zrobione takie kielich, aby oczka łańcucha się nie zacinały na krawędziach - z lewej strony to widać mimo nieostrości
żeby rurka nie wpadła za głęboko, do wręgu dokleiłem paski-szelki. Widać też podkleki antykrowiożebrowe w CL pawęży
i na koniec wszystko zmontowane z łańcuchem przeciągniętym przez otwory we wręgu - oczywiście za małe dał autor, ale to taka raczej minka niż mina
--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej
|