Cordel
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 3 Galerie - 2
|
Siemka,
naprawdę nie wiem czym sobie zasłużyłem na określenia "Projektant, Czarodziej, Szanowny Pan", na dodatek pisane z wielkich liter... xD
Dobrze, że potem podkreśliłeś, że cały pierwszy akapit to forma żartu ;)
Dzięki wielkie za poświęcenie swojego czasu na sklejenie tego modeliku, zrobienie zdjęć i skróconej relacji oraz za dobre słowo ( i jakby nie patrzeć, solidniejszą reklamę niż cały projekt :P ).
Miło było patrzeć, jak to maleństwo się "materializuje" w kartonie oraz szacun za wykonanie wszystkich elementów ;)
Klikając w "kąkuter" zastanawiałem się nieraz, czy niektóre części będą wykonalne w tej skali, ale udowodniłeś, że się da :D
Do pary do tego modeliku powstanie jeszcze kiedyś Independencia. Kolejny "gigant", przypominujący motorową szalupę.
Wrzucam dwa obrazki przedstawiające tą "epicką" bitwę, które dostałem od Zigi (dziękuję)
Całość będzie rzekomo przedstawiać pierwsze/ jedno z pierwszych udokumentowanych? starć "torpedowców" ;)
Potwierdzam info, że jako projekt odpoczynkowy spełnił swoją rolę. Przypomniało mi się również, jak się projektuje kadłub, bo troszkę mi się już zdążyło zapomnieć xD
Z perspektywy czasu żałuję, że przygody z projektowaniem nie zacząłem od czegoś takiego, tylko rzuciłem się od razu na ciężki krążownik.
O ile byłoby prościej mając każdy z etapów projektowania za sobą, tylko w dużo mniejszej skali/pracochłonności.
No cóż, mądry Polak po szkodzie :P
Brystol z dokumentacją do tego okręciku było słabo, ale na kilku rysunkach "Janka" i wczesnych torpedowców jemu podobnych występował właśnie taki układ.
Dziękuję i pozdrawiam ;)
--
|