FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 2Strony:  <-  1  2 
07-08-24 20:53  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, dzień nieparzysty, aktualizyjum.

Siedzę nad płatem, lewe skrzydło mam gotowe.

Nie kieruję sie kolejnością budowy i montażu płata do kadłuba z instrukcji autora, ino jade po swojemu, czy to sie zemści, nie wiem,

ale spasowanie elementów w tym modelu jest takie, że nawet jakbym przykleił tył do przodu, tyłem i na ukos dookoła, to też by pasowało.

a kaszane co widać, to moja. pozapadane i wypchane, panie.

Wszystkie elementa to właściwie już mam, no to będę sie brał wkrótce za składanie.
Następne aktualizyjum, w dzień nieparzysty, 13-tego sierpnia

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38

13-08-24 20:44  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Płat mam gotowy prawie prawie, dwa miejsca do skorygowania.

Dwa pudełka podskrzydłowe typu "na kominie była jakaś skrzynka", przyłożone na sucho, dokleje je dopiero jak płat będzie na kadłubie

Dwa zdjęcia dzisiaj, z odległości mataczno-krętaczej, ale będą i tfu , zbliżenia z kaszaną, jak mesiu już będzie stał na nogach.

Wyszedł mi jakoś podejrzanie mały wznios tego płata i kurde bolek nie mam co go pokazywać u Pań w Salonie Fryzjerskim, bo jak panie zobaczą mojego mesia bez wzniosu, to mnie wyśmieją szyderczo.

następne aktualizyjum, 19 sierpnia

--

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38

14-08-24 08:40  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
szad 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 5
Galerie - 16

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 3

W salonie może tego wzniosu nie pokazuj, ale nam pokaż .
My też chcemy się pośmiać.

19-08-24 22:48  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Płat przyklejony, zaczynam sie bawić z oprofilowaniem.

Oprofilowanie to jeden element, kreseczki do nacięć, ułatwiających formowanie, autor umieścił poza obrysem , bardzo dobry pomysł, wszyscy by mogli tak robić.

Nie nacinałem, formuje bez nacięć, jak będzie połamane i pogięte, to zawsze mogę powiedzieć, że mesia właśnie ostrzelali.

Panowie, następne aktualizyjum dopiero za miesiąc, bo ten mesiu, tamten mesiu, już mie onuce swędzą od tych mesiów, biere sie za inne rozgrzebańce, a za miesiąc mesiu razem z galeryją.

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 2Strony:  <-  1  2 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024