Sławomir Bloch
Na Forum: Relacje z galerią - 1 Galerie - 81
- 28
|
Witam!
Wreszcie udało mi się znaleźć czas i przygotować się do plenerowych zdjęć tego mojego modelu. Największy problem zawsze jest ze znalezieniem miejsca, które byłoby niedalekie, spokojne, odludne, bezpieczne, miało możliwość dotarcia do niego autem, by nie taszczyć zbyt daleko ciężkiego modelu i akcesoriów, a przede wszystkim było widokowo sensowne.
W przypadku modeli pancerki na szynach, których już mam 7 dużą trudność sprawia oryginalna linia kolejowa, która spełniałaby w/w kryteria, którą wreszcie udało mi się odnaleźć.
Jednak, mimo że dysponowałem ciężką drezyną pancerną, to sprawnie musiałem ustąpić torów normalnemu pociągowi (zdjęcie nr 5), a później by spełnić zasady bezpieczeństwa przenieść się z efektami pirotechnicznymi w bardziej ustronne miejsce.
Niestety mój zapał w zrobieniu jakiś w miarę sensownych fotek skończył się tym, że spaliłem część pracochłonnie wykonanego maskowania modelu (widać to już na bocznym pancerzu modelu od zdjęcia nr 19),więc cały wieczór po powrocie z sesji plenerowej spędziłem na naprawie i wymianie gałązek.
Zapraszam do galerii plenerowej.
, , , ,
, , , ,
, , , ,
, , , ,
, , , ,
, , , ,
,
--
Efektownego modelowania!
Pozdrawiam. Sławomir Bloch!

----------------------------