FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 3Strony:  <-  1  2  3  -> 
16-08-24 16:25  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Ryszard 

Na Forum:
Relacje w toku - 22
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 20

- 9

Robi wrażenie ! Super wykonanie !

18-10-24 17:56  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Sławomir Bloch 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 81

- 28

Jeszcze raz dziękuję Wam za miłe opinie.
Kolego Dominik, mam ten model z "żółtego" GPM-u, ale niestety nie jest to skala 1:25, więc nie wchodzi w rachubę.

--
Efektownego modelowania!
Pozdrawiam. Sławomir Bloch!

----------------------------
Broń pancerna

16-11-24 21:16  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Sławomir Bloch 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 81

- 28

Witam!
Wreszcie udało mi się znaleźć czas i przygotować się do plenerowych zdjęć tego mojego modelu. Największy problem zawsze jest ze znalezieniem miejsca, które byłoby niedalekie, spokojne, odludne, bezpieczne, miało możliwość dotarcia do niego autem, by nie taszczyć zbyt daleko ciężkiego modelu i akcesoriów, a przede wszystkim było widokowo sensowne.
W przypadku modeli pancerki na szynach, których już mam 7 dużą trudność sprawia oryginalna linia kolejowa, która spełniałaby w/w kryteria, którą wreszcie udało mi się odnaleźć.
Jednak, mimo że dysponowałem ciężką drezyną pancerną, to sprawnie musiałem ustąpić torów normalnemu pociągowi (zdjęcie nr 5), a później by spełnić zasady bezpieczeństwa przenieść się z efektami pirotechnicznymi w bardziej ustronne miejsce.
Niestety mój zapał w zrobieniu jakiś w miarę sensownych fotek skończył się tym, że spaliłem część pracochłonnie wykonanego maskowania modelu (widać to już na bocznym pancerzu modelu od zdjęcia nr 19),więc cały wieczór po powrocie z sesji plenerowej spędziłem na naprawie i wymianie gałązek.
Zapraszam do galerii plenerowej.

, , ,,

, , , ,

, , , ,

, , , ,

, , , ,

, , , ,

,

--
Efektownego modelowania!

Broń pancerna

18-11-24 11:46  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Krakus 

Na Forum:
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Sławek. Sceneria do robienia tego typu fotek jest doskonała, ale jak wójt zobaczy te fotki, to Ci zdejmie portki przez głowę, za to, że fajczysz ognicha
bez jego pozwoleństwa :- )))

--
Pozdrawiam.
Andrzej K.

18-11-24 17:27  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Sławku, niektóre z tych zdjęć są naprawdę świetne 👍
Ale jeszcze lepsze były by czarno-białe w klimacie epoki ;)

--
GG 6801515

18-11-24 21:28  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Sławomir Bloch 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 81

- 28

Dziękuję bardzo Koledzy za tak pochlebne opinie o mojej zabawie!
Kolego Krakus "wójta się nie bójta", a na poważnie, to te ogniki i dymy są bardzo bezpieczne i niewielkich rozmiarów. Poza tym zawsze mam ze sobą wodę w spryskiwaczu, dzięki której udało mi się uratować większą część maskowania drezyny, które zajęło się od zbyt bliskiej fontanny ognia, o czym pisałem wyżej w relacji.
Kolego Jaroslav. Tak, masz rację, może kiedyś wrócę do zdjęć czarno-białych lub w sepii, bo już to robiłem w stosunku do czołgów z I wojny: Mark IV Male, Whippet, Kolossal, i Renault R-17, co można zobaczyć w moich wcześniejszych galeriach.
Teraz miałem niewiele czasu, aby się pobawić fotografią, bo muszę skończyć zaległe relacje na Facebooku z moich turystycznych wypraw, a poza tym zajęcia w kabarecie Krośnieńskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku, wycieczki i życie rodzinne itd. a doba ma tylko 24 godz.... :-)

--
Efektownego modelowania!

Broń pancerna

18-11-24 22:05  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Żółtodziób 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1

ja powiem tak. bardzo dobrze, że się maskowanie zafajczyło.
Wywal je, bo modelu nie widać :) a jest na co popatrzeć

--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett , America
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej

19-11-24 08:10  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Krakus 

Na Forum:
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Sławku. A teraz tak powaznie. Fotki w czwartym rzędzie ja bym raczej usunął, gdyż trawa znacznie przerasta wysokość modelu i za dużo dymu.

--
Pozdrawiam.
Andrzej K.

19-11-24 15:58  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

--
W budowie: Halny; PGM17

19-11-24 16:18  Odp: [G] Niemiecka, ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51
Wojciech Cięciwa   

Od kogo/czego tak dostała, że tak ładnie się dymi?

To jak nic trzeba poszukać jakiś skład ratunkowy i wysłać po tą drezynę.
Tylko nie wiem, czy jest coś co by mogło posłużyć za skład ratunkowy...

--
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 3Strony:  <-  1  2  3  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024