Karas
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 1 Galerie - 2
|
Dobry Pany,
@Mateusz, podziękował
@danielw, dziękuje za zwrócenie uwagi, tam nie tyle była szpara, co ta mała powierzchnia w camo, delikatnie właziła pod podłogę i przez to światłocień okazał się być szparą, troszkę to wymemłałem, ale w sumie nie wiem czy na lepsze: ]
@Kruszyna, chciałem wymienić, ale w tym rozmiarze już ich w ikea nie ma niestety: \, co do reflektorów to byłeś bardzo blisko, ale nie, nie będą.
@guns, dzięki, choć w sumie już stosuję bardzo podobny patent. Ja to miziam końcówką pensety, tak aby ładnie się zasklepiło. Jedynie wymaga to niemal idealnego kontaktu, aby wszystko ładnie się zamknęło: ]
@żółtodziób, hehe a widzisz, 100 pomysłów dziennie, a kleić jeden temat trzeba i pół roku. Reasumując, jakoś tak wyszło. Dosłownie tydzień wcześniej miałem w planie coś innego kołowatego: ]
No to tak Pany, dziś dotarła do mnie przesyłka, kupiłem 10 diod kulistych rozmiaru 3mm za 1,5PLN. mi były potrzebne 2, czyli za 30 groszy. Za transport zapłaciłem prawie 9PLN, heheeheh. Ale więcej był wypalił szukając po Gdyni jakiegoś sklepu dla elektroników. Natomiast w projekcie lamp znalazły się też diody 5milimetrowe. Po obejrzeniu filmiku, gdzie wyraźnie widać, że Borsuk ma lampy sferyczne musiałem coś z nimi wymyślać, aż tu nagle olśnienie. DIODY. Wydłubałem ze starej lampki 4 diody 5mm, ale 2 skrajne gniazda są mniejsze i tam one za cholerę nie chciały się zmieścić, dlatego trzeba było dokupić pozostałe 2 w rozmiarze 3mm: ] Tak więc od razu zabrałem się za wykonanie przedniego panelu.
Samo zmieszczenie reflektorów, wymagało trochę walki ze względu na grubość kartonu, trochę trzeba było podciąć tu i tam. Dodatkowo lekko ob...łem zbroję i nie odważyłem się wklejać całego tego panelu z reflektorami, tylko tak jak by uszki odciąłęm i osobnoe wkleiłem.
Tyle na dziś, pozdr
W między czasie zabrałem się za boczne panele pancerza, jest sporo zabawy ze względu na te gniazda, a w nich jeszcze nit.
--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk
Stocznia: pampersUSS Somers, USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
|