Karas
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 1 Galerie - 2
|
Dzięki Pany, jedziemy dalej, jak już pisałem, kolejnym elementem za który się zabrałem było zawieszenie. Udało mnie się wyprowadzić ośki koła napędowego oraz wahacze kół nośnych. Co do tych drugich, biorąc pod uwagę, że chyba ich nie będzie nawet widać za kołami i fartuchem, to geometrycznie są dość skomplikowane i wymagają dużej precyzji wykonania aby to potem chciało się mieścić na swoim miejscu i w miarę udawać, że są równe... Bo nie są : ]
Jeszcze namaluje 1 zdanie na temat samego mocowania wahaczy. Autor przewidział ten problem i jest podana bardzo konkretna wartość, mianowicie odległość płaskiego dna Borsuka do narożnika wahacza stykającego się z podłożem. Jest to 8,03, ale można zaokrąglić to do 8mm. Ja zrobiłem sobie dystans z tekturek piwnych i całym modelem dociskam do zwykłej deski kuchennej. żółta taśma taka trochę elastyczna, ale dzięki temu daje mi on pewien naciąg wszystko razem spina. Po czym po kolei jeden po drugim, wahacze znalazły się na swoim miejscu.
pozdr
Sam z siebie jedynie dodałem imitacje łbów śrub, do mocowań wahaczy oraz osi koła napędowego.
--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk
Stocznia: pampersUSS Somers, USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
|