FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 2Strony:  <-  1  2 
29-07-24 15:18  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
Żółtodziób 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1

właśnie nie mogłem wyguglać tej strony (nie wiem dlaczego) stąd pytanie
edit: teraz dopiero zauważyłem na okładce

--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett , America
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej

Post zmieniony (29-07-24 15:19)

29-07-24 22:30  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 20

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Waldemarze, zdopingowany Twoim wpisem o stołowej nodze widać-nie widać,
wydrukowałem zbiorniki na normalnym papierze 160 i zlepiłem z marszu, bez wręg i sklejek i stwierdziłem, żem sie z grabiami i motyką na to sreberko na kredzie panie dzieju.

Ale zawsze są dwa wyjścia, elementa do poprawki wydrukuje na zwykłym i Venom będzie mieszany papierowo-kredziany.
Tu cztery obrazki, bez alibi.

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

[Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal

29-07-24 23:50  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
Chopin 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Zostaw sreberko!!! Nawet nie wygupiaj się z papierzanymi!!! Jest na sreberku, to ma być srebrzany, a nie mieszany jak g w lesie...

--
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.

30-07-24 08:49  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
piotter 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 11
Galerie - 21

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

Co ty tu za pomysły siejesz?
Życzeniem moim jako kibica drugiej kategorii jest obglądniecie kredowego samolota!

--
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...

03-08-24 19:39  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 20

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, aktualizyjum miało być raz na tydzień, w niedzielę.

Ze względu na mnożące sie upierdliwości - nie mam na myśli niepasowalności, gdyż jest bardzo dobre.

Chodzi o upierdliwości związane ze sreberkiem na kredzi.

Jest kilka procedur, które można zastosować, niestety nie zastosowałem do tej pory żadnej, czyli operuje to sreberko jak jaki prostak, na bosaka, grabiami i motyką.

A do tego mogę se jeszcze do tytułu fajansiarza odpustowego dodać tytuł masarza, bo kaszanke to taśmowo, taśmowo.

Zmniejszam częstotliwość aktualizacji na raz w miesiącu, bo mie to irytuje nieco, następna będzie dopiero 3-ciego września.
Na obrazkach nie ma, ale zabrałem sie za robienie formy do wypchania owiewki z foli.

ze względu na to przesunięcie, mam wolne resursy na niedziele, a mesie sie kończą, wobec tego wstawie jutro relacyjum z innego rozgrzebańca- będzie to Kaczka Dziwaczka

A tu dwa obrazki, dobrana para, Kredzia i Sreberko

--

[Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38

03-09-24 20:07  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 20

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, dzisiaj po miesiącu miało być aktualizyjum, ale zrobiłem z gęby cholewe i będzie ględzijum.

Utknąłem na przednich segmentach i będę je robił jeszcze raz.
Zamiast kierować sie zaleceniami autora, to szukałem mózgu w depozycie i robiłem po swojemu i bęc !

gdzieś kiedyś na jakimś forumie znalazłem wskazówke, że sreberko na kredzi, to dobrze jest w cienkich, miękkich rękawiczkach, takich od elektroniki, abo innej precyzji.

a ja panie, prosto z pola, motyką i grabiami.

Tak, że relacyja będzie sie wlekła, oj wlekła.
Następne aktualizyjum, za miesiąc, 3 października.

--

04-09-24 08:55  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
97 

Na Forum:
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

jak Ty to robisz, że ci się papsiur nie rozstraja? albo rozdwaja?

--
----------------------------------------------------------------------------
o tu choszm ... o takie
F4 Phantom II A10 Thunderbotl II Mirage 2000D

03-10-24 18:21  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 6
Galerie - 20

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, miesiąc minął, a tu zamiast jakieś konkrety to dreptam wiercąc sie w miejscu, ględząc bez sensu, jak ten gość spod kredensu.

Foremke do wypchnięcia owiewki z folii wyskrobie z twardej balsy, trochę upierdliwie i dookoła, i kurzu pełno.

Skleiłem te dwie belki od skrzydeł do stateczników, nie wiem jak sie to nazywa po fachowemu.

Następny wpis, za miesiąc, 3 listopada

łączenie widać również od spodu, żeby nie było, że ino od góry gdzie gładziusio, a syf pod dywan.
pougniatane i poobdzierane, panie, fajans panie, fajans

--

03-10-24 20:11  Odp: [R] De Haviland "Venom", Reimers Modellbaubogen, 1:50
Lukee 

Fiu fiu, szwy równe jak u chirurga... :-)

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 2Strony:  <-  1  2 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024