FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
11-07-24 18:43  [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, tak jak straszyłem w zakończeniu relacji Betty, zaczynam drugą z trzech "jednoczesnych".

Aktualizacje będą w dni nieparzyste, następny wpis, 17-tego lipca.

Rozgrzebany i ciepnięty do pudełka kilka dobrych lat temu, sklera dowiera, sam nie wiem kiedy.

Autor tego modelu, pan Mistewicz od lat zbiera same pozytywy, modele "same sie sklejają".

Nie wiem, wstyd sie przyznać, mam kilkanaście jego modeli na płasko, ale żadnego nigdy nie skleiłem,
ten rozgrzebaniec będzie pierwszy- jeśli skończę.

Zero farby, zero śpachli, zero bcg i zero wnętrza kabiny.
Druk czysty, ino karton jakiś taki niby jakiś dziwaki, jakby łamliwy, może mu powietrze w szafie zaszkodziło, bo tam onuce trzymam.

Panowie, nie zamierzam niczego ukrywać, mataczyć abo upiększać, czy sie biczować "to na pewno moja wina "
Fajans i kaszane swoją i nie moją niechybnie wystawię na pośmiewisko.

oszklenie kabiny zostawie tak jak jest, nawet nie z masionki niebieskiej.

trzecia relacja "jednoczesna", PWS-26, niechybnie wkrótce

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38

13-07-24 22:53  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Mucha 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 1

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 3

Perfekcyjne spasowanie! Widzę, że będzie "jak w rzeczywistości".

--
Co zostało zobaczone, tego się nie odzobaczy

17-07-24 18:37  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, dzień nieparzysty, zapowiedziane aktualizyjum,

Segmenty kadłuba złączone, niepasowalności złorzecznych nie było, linie sie linjują.

Następne aktualizyjum we wtorek, 23 lipca, tego roku.

a tu ślady nikczemnych manipulacji i paluchów, musiałem odrywać i na nowo lepić, bo mie sie cuś pomyliło

Karton jest łamliwy, tu wnęka na broń palną, ale broni palnej autor nie umieścił -abo znowu mam jakieś starcze niedowidy.

a tu oszklenie kabiny

tu zaś wyposażenie kabiny, niezbyt widać, bo firanki zasunięte

--

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38

17-07-24 23:44  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Jańcio 

Na Forum:
Relacje z galerią - 4
Galerie - 19

- 7

No i problem z głowy . Baw się i ciesz . Tak trzymaj jeżeli Ci to odpowiada .

Jańcio jest stary la la la la !

Pozdrawiam

18-07-24 10:06  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
jhradca 

Na Forum:
Relacje w toku - 5

Elegancki wykon, wszystko spasowane idealnie ! Szkoda, że nie wykonałeś wnętrza kabiny bo efekt tak perfekcyjnego sklejenia byłby jeszcze lepszy.

--
Wicher 1:100 cz.3 , Wicher 1:100 cz.2 , Wicher 1:100 cz.1

18-07-24 21:48  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Krakus 

Na Forum:
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Brystol się rozkręca, ale jak model dobrze opracowany, to i wykonanie, jak się zowie...ale Brystola czekają karkołomne ewolucje i przekleństwa przy ,,PWS-26,,

18-07-24 22:17  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

no to może jeszcze dam se na wstrzymanie i niech sie kuruje w pudełku ,
pierwsze trzy segmenty kiedyś tam zacząłem, pasowało.

--

Post zmieniony (18-07-24 22:18)

23-07-24 19:51  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, dzień nieparzysty, więc aktualizyjum.

Na przednich segmentach dolepiłem kilka wlotów powietrza do czegoś tam i kolektory wydechowe, kolektory nakryłem parapetem.

Zamontowałem broń palną, którą wymyśliłem tęgo sie sprężając, bo jej wycinance nie ma, ino jakieś dziury, które niepotrzebnie wyciąłem.

Jakieś żółte pudełko też mam ino, przykleje dopiero jak już płat będzie z kadłubem na fest.

Lakier do paznokci przestał sie mie podobać i tera będę mazał jakimś matem abo satynem, bo na zdjęciach ten błysk jadowity jest.

Następne aktualizyjum w sobotę, 27 lipca, tego roku

a tu taki obrazek ogólny na dowód, że cuś robie a nie ino pierdu pierdu

--

27-07-24 20:45  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, dzień nieparzysty, aktualizyjum.

Dzisiaj mniej jak malusio,ino stateczniki, następne aktualizyjum w czwartek, 1-go sierpnia.

Statecznik poziomy wetkany na sucho, przykleje dopiero po skrzydłach, aby móc kąt wymanipulować.

Niestety, zamiast retusiu kantu na stateczniku pionowym nieodłącznym ogryzkiem 8 B, cuś mie podkusiło aby ubabrać farbą z kredki.

I chyba na starość zostałem organistą, bo kolorów nie rozróżniam, a że ubabrałem również druk, to zobaczyłem dopiero na zdjęciu.
ale przeprosze sie z ogryzkiem i zaczernie kant tak jak zawsze.

Panowie, na arkuszach skrzydła i stateczniki ułożone były (sa) złym kierunku , i panie połamane,

ten kawałek arkusza zwinięty dla demonstracji w dwóch kierunkach, to orginalny zapas koloru z tego właśnie MM-a,

ten fragment bez załamań, to z marszu, bez wody, śliny modelarskiej czy cudowania z prętami.

Są modele , gdzie jest to uwzględniane

Mam np. zeszyt z WAK-u, z modelem p.Kołodziejskiego, LWS-4, tam ktoś pomyślał i elementy do zwijania są ułożone tak jak trzeba.

--

Post zmieniony (27-07-24 22:11)

01-08-24 19:53  Odp: [R]Me-109 G-2 trop, Mały Modelarz nr 4-5-6/2013, 1:33
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 18

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, dzień nieparzysty, aktualizyjum.

Dzisiaj mniej niż mało, ale nie samym papierem sie żyje.

Zrobiłem nogi i ukulałem koła na małej wiertarce.
To czarne na nich to nie farba z kredki, ino ołówek B 12, czarny jak tunel, a na to lakier.
Do kół dojdą poprzeczki po promieniu.

Aktualizujum w środę, 7 sierpnia.

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024