Brystol
Na Forum: Relacje w toku - 7 Relacje z galerią - 4 Galerie - 18
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Panowie, dzień nieparzysty, aktualizyjum.
Dzisiaj mniej jak malusio,ino stateczniki, następne aktualizyjum w czwartek, 1-go sierpnia.
Statecznik poziomy wetkany na sucho, przykleje dopiero po skrzydłach, aby móc kąt wymanipulować.
Niestety, zamiast retusiu kantu na stateczniku pionowym nieodłącznym ogryzkiem 8 B, cuś mie podkusiło aby ubabrać farbą z kredki.
I chyba na starość zostałem organistą, bo kolorów nie rozróżniam, a że ubabrałem również druk, to zobaczyłem dopiero na zdjęciu.
ale przeprosze sie z ogryzkiem i zaczernie kant tak jak zawsze.
Panowie, na arkuszach skrzydła i stateczniki ułożone były (sa) złym kierunku , i panie połamane,
ten kawałek arkusza zwinięty dla demonstracji w dwóch kierunkach, to orginalny zapas koloru z tego właśnie MM-a,
ten fragment bez załamań, to z marszu, bez wody, śliny modelarskiej czy cudowania z prętami.
Są modele , gdzie jest to uwzględniane
Mam np. zeszyt z WAK-u, z modelem p.Kołodziejskiego, LWS-4, tam ktoś pomyślał i elementy do zwijania są ułożone tak jak trzeba.
--
brystol jest gupi! lalalalaala!
Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Post zmieniony (27-07-24 22:11)
|