MARIUSZ
moderator
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 21 Galerie - 9
W Rupieciarni: Do poprawienia - 4
- 10
Grupa: ŁSM
|
Dziś trochę narzekania...
Przedmówcy mieli rację mówiąc o niespodziankach.
Kleję powoli przymierzając wszystko co chwila.
I tak najpierw przymierzyłem wręgę F1 do sklejonej kratownicy kabiny załogi:
...jak widać - za szeroka kratownica w stosunku do wręgi...
To nie jest problem, ale jednak dowód na to,że nikt modelu nie sklejał testowo przed wydaniem...
Następne fotki już po poprawkach - wygląda to "jak psu z gardła",ale mam nadzieję,że w gotowym modelu i przez małe otwory wejściowe do kabin nie będzie tego widać ;-)
Nie chciałem już demolować całości i skracać poprzeczek na których jest przymocowany fotel, zatem "ponadłamywałem" boczki kratownicy do potrzebnych wymiarów. Potem ponowne wzmacnianie superglue na załamaniach ...
Na ostatnim zdjęciu widoczne jest obcięcie boczków tablicy zegarów w drugiej kabinie, bo nijak nie pasowała do kratownicy - ta częściowa wręga jest za szeroka ( proponuję cięcie wykonać 1 mm bocznie od czarnego centrum z zegarami). Przy okazji wyszła lekka kolizja z dźwigienkami na prawej stronie kratownicy...
W wycinance jest bardzo mało rysunków montażowych, co u mnie zaowocowało błędem w mocowaniu elementu 11a ( osłona wnęki na lufę km-u ) trzeba ją zamontować pomiędzy wręgą D i E , nie sugerując się tym,że to tylko element 19a ma przesunięcie do tyłu, ponad wręgą E.
Aktualnie wykonuję km i patrząc na magazynek z podajnikiem taśmy nabojowej mam wrażenie, że magazynek jest za duży i nie zmieści się między poszyciem, a kratownicą kadłuba...
Powoli zbliżam się do montażu powstałych 2 segmentów w całość, na razie nie zauważam kolejnych z tym problemów.
--
Pozdrawiam wszystkich ! MARIUSZ
Mam profil na FB.
|