FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 8 z 12Strony:  <=  <-  6  7  8  9  10  ->  => 
12-10-24 13:43  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Hubert 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 2

Luke- i tu jest ta przewaga robienia w standardzie, skupiasz się na poprawnym i czystym wykonaniu detali.
A tu dylematy poprawności merytorycznej, malarskiej, śladów eksploatacji itp. Czacha dymi

--
Jak na razie only Royal Navy choć nie wykluczam IJN

12-10-24 15:18  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Lukee 

???? :-D
Naiada to jakiś inny Hubert robi w "standardzie"?! :-D

Nie no oczywiście sobie żartuję z twojego wpisu, po prostu jakoś tak mi stanęło w sprzeczności twoje ostatnie zdanie tutaj z twoją pracą przy Naiadzie :-)

12-10-24 15:54  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Hubert 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 2

Lukee- ja mam zrytą banię i chodzę jak głodny tygrys😂 i osiągam spokój jak rozwiążę problem. I czasami zazdroszczę właśnie prostemu podejściu do klejenia, bo dylematy roztrzygnięte zostały przez projektanta a nam zostaje tylko poprawnie skleić model.
Ale dla mnie jest ta radość z szukania, stosowania nowych patentów, i kombinowania, wchodzenia w nowe obszary.

--
Jak na razie only Royal Navy choć nie wykluczam IJN

12-10-24 17:35  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Lukee 

W zasadzie to myślę tak samo :-)
Jak robiłem swoje modele to też zawsze chciałem skleić po prostu jak projektant wymyślił ale zawsze kończyło się na dodawaniu od siebie ;-)

Przepraszam Autora za OT :-)

13-10-24 20:14  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Kruszyna 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 2
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 1

Jak dla mnie dechy już mniej odstają od całości - może tak zostać. Dojdą duperele i będzie git. Jedynie ten dziobowy pokład bym bardziej wyszarzył.

--
Pozdrawiam
Wojtek

W budowie: Szkuta Wiślana
Ukończone: A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I | Łódź z Gokstad

14-10-24 07:54  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

@Lukee, dziękuje za radę na temat warunków oświetlenia.

Siemano Pany, dzięki za opinie, nic nie zamierzam już z tym robić, no może poza upacianiem tego gdzieniegdzie. Też oceniam, że obecnie jest bardziej spójnie stylistycznie. Dojdą chatki dojdą druty, wydaje mi się, że da się to jakoś jeszcze sprzedać.

pozdr i do następnego po niewielkiej przerwie: ]

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

18-01-25 19:05  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Dobry Pany,
Jako że miejsce na pochylni się zwolniło, wracamy do dziergania NM. Przez te ostatnie 2 tygodnie, najwięcej czasu zjadły mi kazamatowe 127mm, cóż są ładnie dopakowane i w sumie nie tęskniłem za takimi detalami, ale bez nich nie mogę zamknąć tego poziomu nadbudówek, bo po zamontowaniu wszystkich paneli nie będzie dostępu. O ile działka postarałem się jedynie dogonić z detalem w projekcie, to skrzynkom udało mi się dorobić klameczki i zawiasy.
pozdr

--

18-01-25 20:03  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Kruszyna 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 2
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 1

Dwa tygodnie? Ja bym to robił dwa miesiące ;)
Elegancko!

--
Pozdrawiam
Wojtek

W budowie: Szkuta Wiślana
Ukończone: A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I | Łódź z Gokstad

21-01-25 09:24  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Winek 

Na Forum:
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17

- 10

Michaś, zawiasy i klamki w tej skali?
W rzeczywistości byłyby to szafy pancerne ze sztabami jak na wrotach do skarbców.
Ale robią wrażenie. Tak trzymaj!

--
Pozdrowienia dla wszystkich

Winek (WiesławK)

23-01-25 19:19  Odp: [R] BB40 New Mexico 1:3oo
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

siema Pany,
@Kruszyna, kwestia ilości dupogodzin, hehe, ja to bardzo lubię dziergać i robię to codziennie.
@Winek, masz rację, zgadzam się, są przeskalowane mocno, ale nie potrafię inaczej, tzn aby odpuścić, więc jest jak jest. Liczę że w masie znikną, jak większość tego typu drobiazgów.
Co do postępu, zamknąłem 1 poziom nadbudówki. Działek w zasadzie nie widać poza wystającymi lufami, hehe, nie mówiąc o innych elementach tego pokładu. Przed dozbrojeniem pokładu w drobiazgi trzeba będzie zbudować główne bryły, bo potem się nie dostanę.
Oczywiście troszkę dozbroiłem ścianki oraz podjąłem decyzje, może błędną, że wnętrza osłon zostaną jasno szare w kolorze papieru, wymieniając odpowiednie niebieskie elementy na szare.

pozdr

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 8 z 12Strony:  <=  <-  6  7  8  9  10  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024