Karas
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 1 Galerie - 2
|
@Lukee, dzięki, o takie wpisy nic nie robię: ], bardzo słuszna uwaga. Pewnie jeszcze trochę z tym powalczę, ale już po obłożeniu kadłuba poszyciem, bo realia realiami, ale wydaje mi się, że muszę się dostosować trochę do kolorystyki modelu. Tak czy siak bardzo dziękuję za pomoc i wskazanie problemu.
Pany, ja to robię totalnie na czuja. Pierwszy raz maluje pokład, więc jestem trochę wydygany, szczególnie, że już teraz pokład jest przyklejony... dość solidnie i nie zerwę go w razie wtopy, jeśli zacznę coś majstrować na grubo i nie dam rady tego już naprawić. Zgadzam się, że na zdjęciach ten kolor jest zdecydowanie ciemniejszy i bardziej taki granatowo wypłowiały. Jednak nie mogę totalnie zmienić tonacji, bo może się okazać, że zaraz całość będę musiał przemalować, a to już znacznie wykracza poza moje ramy zabawy. Jak już napisałem, oblepię całość oklejkami i dalej się zobaczy. Może faktycznie za dużo prześwituje drewnianego, ehhh słusznie się obawiałem tematy malowania: ]
@Józef, na temat doboru kolorów na barwionce, to już musi Adam coś napisać, bo ja jestem jedynie konsumentem. Nie znam procesu.
Niebawem coś wrzucę, mam prawie oklejoną burtę Port, od ściany czyli testowo i jestem pod wrażeniem, jak ładnie i równo wszystko się spina. Tym bardziej, że na tych burtach, bardzo dużo się dzieje, pełno załamań i tych takich półpokładów kazamatowych. Jedynie szkoda, że projekt nie przewiduje spustów kotwicznych i trzeba się przegryzać przez tony tektury we własnym zakresie.
pozdr
--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk
Stocznia: pampersUSS Somers, USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
|