Karas
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 1 Galerie - 2
|
Dzieńdobry bardzo,
Trochę mnie się zmienił styl prowadzenia relacji z interwału okresowego na styl zadaniowy. No ale cóż, tak to na razie wygląda. Sponsorem tego odcinka jest kadłub i miło mi oświadczyć, że został zakończony. Udało mi się wykonać zespół napędowy z śrubami których nie widać, ale są: ], kluzami kotwicznymi, druciarnią kadłuba w postaci drabinek klamrowych i rynien, a na pokładzie polery kluzy i o dziwno barierki.
Z tym ostatnim miałem trochę zamieszania, ponieważ na samym starcie planowałem... ba powtykałem stalowe słupki o,2mm, ale po wnikliwemu przyjrzeniu się zdjęciom, mocno rzuca się w oczy, że słupki na tym pancerniku były niemal pancerne. Niewiele się zastanawiając wyrwałem wszystko co miałem i ponownie zaglutowałem tym razem miedziane słupki o,5mm. A to że zrobiłem reling teraz a nie na koniec jak zawsze to kolejna konsekwencja stylu tego relingu. Wyraźnie widać, że poprzeczki łańcuchowe idą od wewnętrznej strony. Moim pomysłem imitacji łańcuchów jest zastosowanie nici do muchy. taka trochę grafitowa, dość mocno odbijająca światło. Wcześniej trzeba było też wkleić polery i kluzy. że względu na występującą kolizję dolnej lini relingu z kluzami. Kluzy w projekcie niestety są jasnoszare, a powinny być albo ciemnoszare, albo niebieskie, ja pomalowałem je na niebiesko/ Sam kształt tych kluz jest bardzo sprytnie zaprojektowany przez Adama i tu czapki z głów, oddał niemal idealnie ich idee. Pod kluzą jest tunel więc woda może swobodnie szaleć w rynnie na zrębie pokładu. Cóż więcej, chyba to tyle, nie wiem co więcej można by napisać. W kolejnym kroku planuje wkleić 1 lvl superstruktury i zacząć ja uzbrajać w duperele.
pozdr
wspomniane kluzy, małe ale do ogarnięcia, bardzo podoba mi się jak Adam je zaprojektował, wadą jest, że jest ich aż 32 sztuki :]

Tunele kluz kotwicznych niestety nie są zawarte w projekcie, albo ja coś nie ogarnąłem i sam sobie je metodą prób i błędów wydziergałem.

i jeszcze rzut oka na całość

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
|