FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 2Strony:  <-  1  2 
27-05-24 11:09  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
ABC 

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 23

Zawsze byłem fanem MLRSa ale dawny Modelcardowy był bez wnetrza kabiny choc z zewnątrz prezentował się całkiem całkiem. Osobiście już mam sposób na te gesi bez dodatkowych nakładów ponad wycinanka. Zrobię przeszczep gesi od Bradleya bo mi zostały wycinankowe gdyż w nim dałem lasery . Nawiasem mówąc modelikowe gesi do Bradleya sa ewentulanie do kupienia pewnie nawet nieco tansze. Nigdy nie daję za dodatki do modelu ceny około ceny modelu.

27-05-24 12:26  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
MarekB 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 3

Gąska z wycinanki.

A tu moje gąski do MLRS rok 2006.

--
5914289

PROJEKT WŁASNY
Maz-537G + naczepa MAZ/ChMZAP-5247G
Niemiecka wyrzutnia rakiet NEBELWERFER
Rosyjski pojazd inżynieryjny BAT-M
Polski lekki czołg ANDERS
AMERYKAŃSKI CIĄGNIK M4 + LONG TOM
M270 MLRS

Post zmieniony (27-05-24 13:05)

27-05-24 19:10  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
QN 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 24
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 3

Gąska prosta jak budowa cepa.

Gdybym miał sobie jeszcze życie uprościć, to otwory pod zęby napędowe wycinałbym po sklejeniu ogniwka.

I tak uważam, że każdy może sobie robić co mu się żywnie podoba. Kupić żywiczne, kartonowe lasery, skleić z wycinanki, zrobić samemu, zaadoptować z innego pojazdu...

Krytykowanie wydawnictwa to to, że coś zrobiło, wydaje mi się nieco przesadzone.
A już myślałem, że pozwoli się ludziom robić to, na co mają ochotę. Przynajmniej w modelarstwie;-)

--
Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------

28-05-24 04:57  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
ABC 

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 23

Toć nie krytykuje wydawnictwa i modelu. Lecz nie raz , nie dwa , w modelach są zaprojektowane gąsienice które ładnie może I wyglądają ale robić to to koszmar. Przyklady: gąsienice do Coeliana z Answera, do KW z Extra Model, do Cromwella z WAK. Projektowanie detali z ramką po wycięciu rzędu 1 mm czy nawet mniej i jeszcze na podklejam to nie jest słuszna droga. Tak jak mówiłem osobiście wezmę gęsi od modelikowego Bradleya przy których to pogrubienie do środka jakimś cudem nue ma otworów. Tylko że MLRS ma dłuższe ponoć podwozie, to trzeba będzie dokserować. Tak samo jął do KW z Extra model musiałem wziąć ogniwa kartoniwe z KW od WMC bo to co było w wycinance EM to jakieś sadyzmy.

30-05-24 21:33  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
Zeus12345   

Witam
Modeli czarno białych jest mało wydanych

zamiast tego modelu

https://www.mojehobby.pl/products/M270-A1-Multiple-Launch-Rocket-System-25074068.html

jest tanszy i duzo ma dodatków .

Bo teraz jest moda na malowanie modeli ale wiem to już było :)

--

Post zmieniony (31-05-24 21:03)

30-05-24 22:13  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
Łosiu 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 4
Galerie - 1

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Na forum modelarzy kartonowych proponować kupować plastik bo lepszy.. Niektórzy mają niezłe odloty...

--
Się robi: coś...
skończone ORP Błyskawica 1:300 MO , OS2U Kingfisher 1:33 Orlik , Nowgorod 1:200 Pro-Model , Kamow A-7 1:33 Orlik , TKS 1:25 GPM , Od2 1:25 Modelik ,ISU-152 Modelik 1:25

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 2Strony:  <-  1  2 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024