FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
25-05-24 16:30  [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
Model-KOM (KOK) 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Galerie - 9

Wydawnictwo: 
Zapowiedzi i nowości

Witam

Dawno nie pokazywałem tu nowości ale to sie zmieniło..
I tak nadszedł on jedyny, najlepszy .. oczywiście zaraz po mnie hiiii Marek Bonek w nowym modelu M270 MLRS .
Opracowanie bardzo dokładne z wnętrzem w barwach z Iraku Model oraz pełna gama dodatków żywicznych oraz wycinanych laserowo już dostępny w naszym sklepie internetowym sklep.model-kom.pl . Poniżej okładka i trochę zdjęć z zawartości oraz zdjęcia z budowy Marek aktualnie go maluje wieć pełna galeria pewnie już nie długo. Sam model będzie można zobaczyć na konkursie w inowrocławi .
Dla pierwszych 25 osób rabat na model i akcesoria do MLRS 10% z kodem MLRS2024
Poniżej okładka , kilka zdjęć arkuszy z modelu oraz dodatków

--
KOK007 - WWW.MODEL-KOM.PL

26-05-24 02:38  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
PAWEL  

Na Forum:
Galerie - 1

:)

--
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Andrzej Sapkowski

26-05-24 12:35  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
Zeus12345   

Witam

szkoda że model nie wersji czarno białej do malowania szkoda robić z modelu kartonowego plastik .W dodatkach brakuje kadłuba reszta modelu nie potrzebna przeca z dodatkami to plastik się robi :)

Wykonanie takie sobie wygląda jak zabawka model szału ni ma :)

--

Post zmieniony (26-05-24 14:28)

26-05-24 14:41  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
Cordel 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 3
Galerie - 2

Zeus12345 -really? Przecież nikt nie zmusza do kupowania dodatków, a wszystkie potrzebne części kartonowe są w wycinance...
Sam model też nie jest jeszcze skończony, co widać w sąsiednim wątku, więc może warto poczekać na ostateczny efekt?

Bardzo cieszy powrót Marka i czekam na następne projekty ;)

Pozdrawiam

--

26-05-24 20:40  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
ABC 

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 23

Jak ktoś jest skneruskiem to jednak z samej wycinanki nie sklei bo gąsienice z opracowania sa awykonalne ( tylko super masochistą będzie próbował walczyć z wycinaniem kwadracików z ramką 0.5 - 1mm) . A sam model jest na tyle wysokiej klasy że obowiązkowo trzeba dać jakieś siatki itp, I następny zestaw do koniecznego kupienia. No kółka i wahacze kupować to już rzeczywiście dla leni modelarskich.

26-05-24 21:17  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
QN 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 24
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 3

Nie wiem, jak są zrobione gąski w wycinance, ale wyglądają jak te od M-113.

A te jakoś wybitnie skomplikowane nie są. Lata temu takowe z pojedynczych ogniw narysowałem.

Zawsze można sobie zrobić te z mojego projektu ;-)

--
Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------

26-05-24 22:14  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
ABC 

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 23

MLRS ma gęsi jak Bradley. Nie mam pojęcia czy to takie same jak M113. Wiadomo że gąsienice z nakładami to nie jakiś horror jak wyklejanie żebrowania. Ale w każdym razie te z wycinanki jako dlugoletni modelarz zakwalifikuję jako szkoda gadać i nie ma co się zabierać.

27-05-24 09:53  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
MarekB 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 3

ABC w pasmanteria są takie tasiemki do firan. Możesz je zastosować zamiast gąsienic. Kiedyś tak MM proponował.
Jeśli nie chcesz sklejać gąsek ,albo kół to może jakiś samolot. Widocznie pancerka nie jest dla Ciebie

--
5914289

PROJEKT WŁASNY
Maz-537G + naczepa MAZ/ChMZAP-5247G
Niemiecka wyrzutnia rakiet NEBELWERFER
Rosyjski pojazd inżynieryjny BAT-M
Polski lekki czołg ANDERS
AMERYKAŃSKI CIĄGNIK M4 + LONG TOM
M270 MLRS

27-05-24 09:54  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
MarekB 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 3

Zeus ile zostało wydanych modeli czarno białych ?

--
5914289

PROJEKT WŁASNY
Maz-537G + naczepa MAZ/ChMZAP-5247G
Niemiecka wyrzutnia rakiet NEBELWERFER
Rosyjski pojazd inżynieryjny BAT-M
Polski lekki czołg ANDERS
AMERYKAŃSKI CIĄGNIK M4 + LONG TOM
M270 MLRS

27-05-24 10:11  Odp: [N] M270 MLRS od Model-KOM 1:25
Model-KOM (KOK) 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Galerie - 9

Wydawnictwo: 
Zapowiedzi i nowości

Słuchajcie.. Model-KOM nigdy nie robił prostych modeli.. sa od tego inni.. Dodatki to tylko dodatki.. jak to klienci mi mówią ..czasami szkoda czasu i życia na składanie 50 kółek i 200 ogniw.:) dla nich liczy sie efekt końcowy.. Równie dobrze plastikowcy nie mogliby kupować elementów blaszanych.... bo to nie plastik.... technologia idzie do przodu.. i skoro przy jej pomocy ktoś może zrobić jeden model więce w roku j to czemu nie. Czas biegnie nie ubłaganie dla nas i mamy go mniej dla sibie niż 20 lat temu gdzie życie biegło po prostu wolniej.. Ps gąski nie sa tak skomplikowane wg mnie były już trudniejsze Pozdro

--
KOK007 - WWW.MODEL-KOM.PL

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024