aragorn001
Na Forum: Relacje z galerią - 1 Galerie - 8
W Rupieciarni: Do poprawienia - 4
|
Witam ponownie, model poskładany już dobrych parę lat świetlnych wstecz i zaprezentowany już w innej galaktyce, ale pora pokazać ten kultowy dla mojego pokolenia koreliański frachtowiec YT-1300 Sokół Millennium
W skrócie relacja w lekko przyspieszonym tempie ...
"Dawno temu, w odległej galaktyce…" Tak to się zaczęło. "Moc jest z tobą, młody Skywalkerze… ale nie jesteś jeszcze Jedi" (Darth Vader) .
No nie jestem jeszcze Jedi, ale zabrałem się za tego Sokoła. Chodziło to za mną od wielu lat.
Znalazłem opracowanie w sieci i "Rób, albo nie rób. Nie ma próbowania" (Mistrz Yoda), no i zacząłem Sokoła.
"Znaczenia wielkość nie ma. Spójrz na mnie. Po wielkości chcesz mnie sądzić?" (Mistrz Yoda), model nie jest za wielki, 23cmx18cm taki jest, opracowanie mocno uproszczone, więc postanowiłem zrobić bardzo wiele detali, dodatków i pomalować całość, dodać brudzenie, dodałem diody i oświetlenie, ale zdjęcia tego nie oddają.
"Sprzymierzeńcem moim jest moc. I potężnym sprzymierzeńcem ona jest." (Mistrz Yoda) - Prace dotarły do końca i jestem bardzo zadowolony z niego :)
były momenty lekkiego zwątpienia ale "Pomóż mi, Obi-Wanie Kenobi, jesteś moją jedyną nadzieją…" (Leia Organa) i się udało.
Millennium Falcon to zmodyfikowany koreliański frachtowiec typu YT-1300, określany przez właściciela jako „najszybsza kupa złomu w Galaktyce” – i faktycznie jedna z najszybszych jednostek jeśli chodzi o podróże w nadprzestrzeni".
Poszperałem, polatałem po galaktycznych bibliotekach, udało się nawet zdobyć plany na Korelii.
Było trochę pracy nad generatoratorem hipernapędu SSP05, motywatorem hipernapędu serii 401. Próby silników były udane osiągnęłem blisko 75 MGLT (mega lata świetlne na sekundę).
Na koniec pamiętajcie: "Nigdy nie lekceważ potęgi ciemnej strony mocy." (Darth Vader). Pozdrawiam wszystkich i niech Moc będzie z wami!
Zapraszam do podróży w odległą galaktykę ... przez zdjęcia warsztatowe i skromną galerię.

--
Sklejacz kartonowych modeli od ponad 40 lat. Raz coś się uda, innym razem nie za bardzo.
Ulubione tematy to żaglowce, okręty i dioramki opowiadające historie
Post zmieniony (16-05-24 17:45)
|