Brystol
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 6 Galerie - 26
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Panowie, galopem do przodu
dzisiaj obrazek jeden i dużo ględzenia "wyciełem, , wygiełem, odgiełem, przegiełem, walczyłem, zabili mie, ale uciekłem."
Ludzie ! dwa papierki z papierkiem skleiłem i sie trzymają! gdzie by sie tu jeszcze zarejestrować ?
Podsumowanie dotychczasowego:
Spasowanie elementóW kadłuba, centropłata, stateczników i obu gondol silnikowych jest bardzo dobre.
Zgodność zaś i pasowanie tego, co narysowane na elementach, linie, pasy itd. to inna para walonek, jest wiele miejsc, gdzie są przesunięcia.
Sposób na budowe szkieletu centroplata i skrzydeł wybrany przez autora jest nazwę to "karkołomny", aby zrobić poprawnie tzn. równiusio, cacusio trzeba posilić się tzw własną inicjatywą, np. dorobić żeberka, dzwigary czy inne wzmocnienia itp, każdy ma swoje sposoby, chodzi między innymi oto, aby nie było np pozapadane i i bez "krowich zieber"
Mimo , iż wiedziałem od razu, że wyjdzie mi kaszana, nie podjąłem żadnych zmian, mam i krowie ziebra i pozapadane .
Również spasowanie lini pasów skrzydeł i centropłata rozjeżdza się, to usterka w projekcie , skrzydła jakby są jakieś za ciasne i brakuje.
Wszystko inne, mój fajans i kaszane, nie wtykam autorowi w buty (bo projekt jest, mimo tych usterek bardzo dobry ) ino biorę na swoją starczą, cherlawą klatę.
Notabene, ciekaw jestem , czy jakby tak niektórym dzisiejszym panom zabrać motopompe i kompa, a dać ołówek i linijke, czy potrafili by tak narysować ?
Tu panowie nima nic do śmichów chichów, w moich czterdziestu rozgrzebańcach mam szkielety , gdzie rysownik lepiej by zrobił idąc doły kopać, wydane po 2010 roku, a za darmo modeli nie rozdają.
PS
po skończeniu tegoż zrobie sobie tegosamegoż jeszcze raz, mniejszy bo 1:150, mam juz wydrukowany, spróbuję inaczej, bo samolocik prezentuje sie milusio
a tu obrazek mataczny z daleka, ale i tak widać, pozapadane i ziebrate od gniecenia panie, gondole znad Wisły ino tak przytkłem, a skrzydła jeszcze na krawędzi spływu gdzieniegdzie luzem jeszcze nie sklejone.

--
brystol jest gupi! lalalalaala!
wieje nudą
Post zmieniony (22-05-24 21:59)
|