FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
16-05-24 19:59  [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
IJN Łukasz 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 1
Galerie - 19

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Witam,
w między czasie ulepiłem taki oto model. Czasem tak mam, że daje szansę modelom na które nie mam kompletnie ochoty bo coś mi w nich mocno nie leży. Tak właśnie było w tym przypadku. Chodzi o trudne do wykonania tory na pokładzie na których umieszczone było wyposażenie, jakie okręt przenosił na swoim pokładzie oraz spore braki części w arkuszach. Dużo by pisać, w pewnym momencie przestałem liczyć co jest w instrukcji a czego nie ma do wycięcia ale skoro model zacząłem to za wszelką cenę postanowiłem go jakkolwiek skończyć. Coś tam oczywiście dodałem do modelu na podstawie zdjęć ale nie rozpędzałem się z tym bo każde zdjęcie przedstawia inny egzemplarz, który różnił się od poprzednika właśnie detalami. Ogólnie mam go z głowy i dobrze, że się zdecydowałem go pociąć bo jeszcze trochę a użyłbym tego modelu jako podklejki pod coś bardziej wartościowego. Zatem nie polecam modelarzom jako relaks. Grafika modelu dość ciemna co sprawiło trochę trudności ze zdjęciami i dzięki temu zdemontuję rury parowe i najprawdopodobniej zrobię z zapasu koloru bo mocno odstają.

Do następnego.

--

W stoczni:
IJN Haguro

Galerie :

IJN Chikuma ,
IJN Ise , IJN Akagi , IJN Yahagi , IJN Yugumo , IJN Hiei , IJN Ishigaki , IJN Shimushu , IJN Tama , IJN Kiji ,
IJN Kitakami , IJN Akitsushima , IJN Akizuki , IJN Hiburi ,
IJN Hatsushimo , IJN Isuzu,Okręt desantowy T-1

16-05-24 20:57  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
MirZ 

Na Forum:
Relacje z galerią - 2
Galerie - 16

- 16

Mi się podoba, ale ja się tam na japońcach nie znam ;)

--
"Cokolwiek trafisz nazwij to celem."

16-05-24 21:48  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
Piotr D. 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 4
Galerie - 25

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 6

- 4

Twój model jest dobrą reklamą wycinanki. Bardzo ładny standard. Trudno uwierzyć, że mógł sprawiać problemy.
Mam go na stercie i chodził za mną pomysł żeby go pociąć bo sylwetka bardzo mi się podoba, ale teraz zwątpiłem...

--
pozdrawiam
Piotr

16-05-24 22:26  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
skarczew   

Czy to model z Kartonowego Samuraja (Картонный самурай)?

17-05-24 07:00  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
Sławek 

Na Forum:
Galerie - 38

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

- 3

Witam, jak na trudności które opisałeś, to model wyszedł bardzo fajnie, mi się podoba, gratulacje za cierpliwość i wykonanie modelu.

17-05-24 10:37  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
Lukee 

Fajnie się prezentuje - ale działo na dziobie wygląda jak od innego okrętu :-) i do tego nie w skali...

17-05-24 13:20  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
piotter 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 11
Galerie - 21

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

Panie Łukasz! Ja się stanowczo nie zgadzam na takie galerie!
Człowiek się napatrzy, obślini z chciwości posiadania takiego cudaka a potem, nawet jak biało na czarnym wyraźnie napisane że trudny to się łapie tę czy inną podobną wycinankę i dopiero płacz. Płacz bo łzy w oczach się zbierają jak się wgapiam w te elemenciki maluśkie na arkuszach.
No i dopiero refleksja:
Ja, owszem, nie dam rady ale jak on to tak ładnie spasował, pomalował a nawet skleił...

Świetny model. Gratuluję!

--
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...

17-05-24 17:08  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
kubeksus 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 7
Galerie - 1

Cześć,

Mam go na liście do sklejenia w najbliższej przyszłości. Słyszałem o problemach z tym projektem ale model wyszesdł Ci bardzo fajnie. Gratulacje! Mam do niego dedykowany laserowo wycięty pokład (a nawet dwa). Uplastyczniłby trochę sylwetkę.

--
Pozdrawiam,

Kuba
---------------------------------------------
Flota japońska:
Na morzu
MATSU | NAGATSUKI | KIJI | ISUZU | SBT | OTSU GATA | KAMIKAWA MARU

W stoczni
NOTORO | ZUIHO | SHINSHU MARU

Post zmieniony (17-05-24 17:31)

17-05-24 17:52  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
pawcio37   

Ma ktoś do sprzedania wycinankę z tym modelem bo autor tematu zrobił mi na niego niezły apetyt.

18-05-24 15:06  Odp: [G] Japoński okręt desantowy T-1 1:200 by IJN Łukasz
Sebastian J. 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 4

Fajny model.Spopsób wykonania nie sprawia wrażenia że był aż taki niedopracowany.Ale tu pewnie cierpliwość i warsztat miały swój udzial.
Gratuluje i pozdrawiam.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024