IJN Łukasz
Na Forum: Relacje w toku - 7 Relacje z galerią - 1 Galerie - 19
W Rupieciarni: Do poprawienia - 1
|
Witam,
w między czasie ulepiłem taki oto model. Czasem tak mam, że daje szansę modelom na które nie mam kompletnie ochoty bo coś mi w nich mocno nie leży. Tak właśnie było w tym przypadku. Chodzi o trudne do wykonania tory na pokładzie na których umieszczone było wyposażenie, jakie okręt przenosił na swoim pokładzie oraz spore braki części w arkuszach. Dużo by pisać, w pewnym momencie przestałem liczyć co jest w instrukcji a czego nie ma do wycięcia ale skoro model zacząłem to za wszelką cenę postanowiłem go jakkolwiek skończyć. Coś tam oczywiście dodałem do modelu na podstawie zdjęć ale nie rozpędzałem się z tym bo każde zdjęcie przedstawia inny egzemplarz, który różnił się od poprzednika właśnie detalami. Ogólnie mam go z głowy i dobrze, że się zdecydowałem go pociąć bo jeszcze trochę a użyłbym tego modelu jako podklejki pod coś bardziej wartościowego. Zatem nie polecam modelarzom jako relaks. Grafika modelu dość ciemna co sprawiło trochę trudności ze zdjęciami i dzięki temu zdemontuję rury parowe i najprawdopodobniej zrobię z zapasu koloru bo mocno odstają.
Do następnego.
--
W stoczni:
IJN Haguro
Galerie :
IJN Chikuma ,
IJN Ise , IJN Akagi , IJN Yahagi , IJN Yugumo , IJN Hiei , IJN Ishigaki , IJN Shimushu , IJN Tama , IJN Kiji ,
IJN Kitakami , IJN Akitsushima , IJN Akizuki , IJN Hiburi ,
IJN Hatsushimo , IJN Isuzu, Okręt desantowy T-1
|