FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
05-05-24 17:19  [R] A6M2 ZERO model 21 GPM 5/2023
Radek 

Na Forum:
Relacje w toku - 8

Tym razem rozpocząłem budowę kultowego modelu ZERO z okresu ataku na Pearl Harbor. Model autorstwa Łukasza Fuczka, znany od wielu lat, tym razem z nową grafiką. Kleiłem kiedyś Zero w tym malowaniu z wydawnictwa AH. Tu mamy nieco mniej detali w kabinie, dla mnie to nawet lepiej bo potem wielu elementów i tak nie widać pod poszyciem. Na razie po długiej majówce tyle udało mi się zlepić. Nie wiem czy wszystkie zdjęcia będą widoczne, bo moje konto na fotosiku ostatnio świruje, nie widzę miniaturek zdjęć po wgraniu.

[

--
pozdr, Radek

Post zmieniony (05-05-24 17:20)

05-05-24 19:05  Odp: [R] A6M2 ZERO model 21 GPM 5/2023
MPaweł 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 6

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 1

Zasiadam bo mam go w planach. Powodzenia.

06-05-24 21:05  Odp: [R] A6M2 ZERO model 21 GPM 5/2023
el_paw 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 28
Galerie - 7

Chodzi mi po głowie zakup tego modelu, więc chętnie popatrzę jak się prezentuje w 3d.
Powodzenia

01-09-24 21:09  Odp: [R] A6M2 ZERO model 21 GPM 5/2023
Radek 

Na Forum:
Relacje w toku - 8

Po dłuższej przerwie spowodowanej awarią strony Fotosik.pl chciałem pokazać zdjęcia ukończonego modelu ZERO A6M2 wydawnictwa GPM. Model znany i wydawany w kilku wersjach i wydawnictwach. Ta wersja z okresu ataku na Pearl Harbor startujący z lotniskowca Akagi, Model nie tak szczególowy jak HAL, ale mimo wszystko wymagający uwagi, spasowany całkiem dobrze aczkolwiek w paru miejscach musiałem docinać. Kształtowanie elementu poszycia nad karabinami maszynowymi sprawiło mi trochę kłopotów. Wykonałem jak umiałem, generalnie jestem zadowolony. Skorzystałem z gotowej tłoczonej owiewki, którą miałem w zapasach, niestety była trochę za krótka, koła żywiczne i zestaw laserów kupiony razem z modelem. Marzy mi się jeszcze wersja w zielonym kamo ze śladami użytkowania.

--
pozdr, Radek

02-09-24 18:21  Odp: [R] A6M2 ZERO model 21 GPM 5/2023
radomir 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Galerie - 2

Właśnie czytam Saburo Sakai Samuraj. Ktoś, kto zbudował Zero powinien przeczytać, ktoś kto przeczyta na pewno zbuduje Zero 😀. Pozdr. Radek

02-09-24 19:38  Odp: [R] A6M2 ZERO model 21 GPM 5/2023
piotter 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 11
Galerie - 21

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

Jest jeszcze wariant: nie czytał a zbuduje.
Czyli ja. ;)
W zielonym ubranku jest ich kilka do wyboru.
Piękny samolot...

--
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024