wasia
Na Forum: Galerie - 24
|
Tym razem dwumiejscowa polska wersja MiGa-15. Model generalnie niewiele różni się od wersji jednomiejscowej. Nawet laserowe wręgi są przewidziane do obu wydań. Wyposażenie w postaci drugiej kabiny, dodatkowych zbiorników paliwa i nowego lakieru kosztuje 10 złotych ;). W modelu jak mam w zwyczaju oddzieliłem lotki i stery, na fotele wrzuciłem paski barwionego w masie brązowego papieru mające udawać pasy oraz wlot powietrza przerobiłem w sposób tożsamy z tym z Lima-2. Farbka dobrana metodą "na oko" przez zmieszanie białego , czarnego, niebieskiego i zielonego. Niewiele brakowało, a zbiorników nie byłoby w modelu, bo przez moje eksperymenty z bcg zepsułem lewy. SBLim bez zbiorników był jednak jakiś taki wybrakowany, więc podratowałem element do efektu akceptowalnego, choć niekoniecznie dobrego. Osłona kabiny została mi dostarczona z trzema wgnieceniami, jednak nie planując w najbliższej przyszłości zakupów modelarskich zamontowałem to co dostałem. Sama owiewka pasuje dobrze, choć jest dość cienka i przez to wiotka. Jedno oprofilowanie skrzydła nie zeszło się dostatecznie dobrze, od spodu jest łatane. Swoją drogą autor w kolejnych modelach mógłby pokolorować pola pod oprofilowania, bo są wymierzone praktycznie na styk i po wyobleniu części brakuje materiału żeby zakryć białą plamę. Na spodzie kadłuba imitacja radiokompasu za przednim kołem nie pociągnęła zlikwidowania niebieskiego pola z tyłu, co moim zdaniem powinno mieć miejsce. Wstawiłem szkiełko i coś pod szkiełko, lepsze to niż niebieskie imitacje. Antena z żyłki wędkarskiej, lufy z igieł lekarskich. Zapraszam do galerii.
--
_ _ _ _ _ _ _
Halifax, Su-37, Su-35, Su-27, Black Widow, MiG-29M, MiG-29A, Mustang, SZD-22 Mucha, Iskra bis DF, Su-27 Fly Model, Su-30MKI, Su-30MK, LIM-2, SBLim-2Art , Su-30MK2, MiG-21PFM
|