Spychacz
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 2 Galerie - 2
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Ok. Zastanawiałem się trochę, czy w ogóle wrzucać te zdjęcia. Burty nad linią wodną zrobione, ale wygląda to średnio. Kadłub dużo doświadczył o był już na krawędzi śmietnika. W pewnym momencie wpadłem na 'genialny' pomysł, żeby może coś zrobić ze słabym drukiem modelu i postanowiłem pomalować go lakierem nitro z Vidaronu. Problem w tym, że burty były już przyklejone. Niestety, po pierwszym malowaniu pojawiły mi się białe kropki i zacieki. Żeby coś z tym zrobić, poszło drugie malowanie, potem trzecie i czwarte. Białe kropki zniknęły ale zacieki zrobiły się jeszcze większe, model zaczął błyszczeć i na dodatek pozaklejały się drabinki klamrowe. Masakra. Byłem naprawdę załamany i już szukałem pomysłu na nowy model, bo drugi raz tego samego kadłuba nie chciałoby mi się robić. A że kadłub miał być wyrzucony, to postanowiłem zrobić eksperyment i spróbować zmyć ten lakier rozcieńczalnikiem nitro. Robiłem to pędzlem, który co chwilę maczałem w nitro, żeby zmyć z niego lakier. W sumie cały kadłub przeleciałem pięć lub sześć razy. Lakier udało się zmyć, ale niestety ucierpiał też druk, lekko karton i ogólna estetyka. Do tego z drabinek zeszła farba i lekko rozmazała się w ich pobliżu. W niektórych miejscach porobiły się też zacieki. Nadal zastanawiam się, co robić, ale skłaniam się ku kontynuacji.

--
Relacja: MAYA
Relacja z galerią: ARIZONA , NAGATO , FUSO
Galeria: RICHELIEU , KING GEORGE V
Slayer \m/
|