ceva
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 6 Galerie - 21
W Rupieciarni: Do poprawienia - 28
- 4
|
Sobota, czas na kolejny odcinek, po wczorajszym dniu pewnie niektórzy są przybici, ale nie martwcie się przejdzie... ;-)
Statecznik pionowy, Zastanawiałem się, czy jest sens pokazywać znowu takie same (po poprzednim Mig-u) etapy budowy i praktycznie takie same części, ale skoro to prawie taki sam model samolotu, no cóż...
Statecznik przyklejony, to i garb na kadłubie dokończony.
Elementy z listków na szczycie i u podstawy statecznika, wykonane znowu niezgodnie z projektem, fragmenty części z wycinanki zostały wypełnione papierowymi prętami i obrobione, chociaż nie do końca. Element na szczycie statecznika ma rdzeń z wykałaczki wypełniający większą część górnej części statecznika. Jest to owoc doświadczeń z budowy poprzedniego modelu, w którym zanim go skończyłem zdążyłem parę razy uszkodzić górną część statecznika...
Teraz tylko dobrać farbę do pomalowania dorobionych elementów, ale to dopiero jak będą gotowe elementy statecznika poziomego wykonane w podobny sposób.
Oczywiście z kadłubem nie wszystko poszło ok. co w dużej części jest następstwem wspomnianego wcześniej błędu przy oklejaniu szkieletu i próbą jego zniwelowania (zielona strzałka) i błędami w projekcie w rozmieszczeniu linii podziału blach na elementach poszycia (czerwona strzałka). Mimo pokrywania się osi symetrii na segmentach poszycia, niektórych linii nie dało się zgrać.
CDN...
--
Sterczące kolce Pondijusa, ostre grzebienie Daktyloskopei, Trygla i latający Wieprzoryb
są niczym wobec Bestii która nas gnębi...
Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.
GUZZISTI & LANCISTI
|