ceva
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 6 Galerie - 21
W Rupieciarni: Do poprawienia - 28
- 4
|
Jak nic nie odstaje, to ogień na tłoki i do przodu. :-)
Podwozie.
Jak było widać w relacji R-a golenie podwozia i elementy zwijane wchodzące w jego skład przy wykorzystaniu siatek z wycinanki wychodzą za grube. Klejąc Mig-a za Migiem, pamiętając o tym mogę to spróbować skorygować. I tak główne elementy zwijane zostały skrócone o jakieś 30%, a pogrubienia na goleniach głównych zostały nawinięte do dwóch pełnych obwodów. Wyszło to moim zdaniem o wiele lepiej i bardziej przypomina to co autor miał na myśli i pokazał na "rysunkach" montażowych, których zresztą w tym egzemplarzu wycinanki nie było... Koła już tradycyjnie nie pochodzą z oferty wydawcy, a tak jak wspominałem z oferty dodatków do modeli plastikowych. Zysk to dwie dobre strony, jakość i poprawność, czyli to czego brakuje towarowi Answera.
No i przylepione.
Z przednią golenią jest związana pewna ciekawostka, świadcząca o jakości pracy projektowej, mianowicie wymiary zewnętrzne widelca koła (szerokość) sa większe niż szerokość otworu wnęki podwozia. Das ist Qualität!
Sebastian W., już kiedyś mi proponowano zrobić to samo co Ty teraz proponujesz, pomijając zamieszanie jakie by to stwarzało w czasie budowy modelu, to najważniejszą przeszkodą jest to, że ten rodzaj przekazu audiowizualnego, raz że nie ma u mnie poważania, dwa jest to technologia którą bym musiał opanować, a wgląd na punkt pierwszy niestety zamyka krąg... Sory.
CDN...
--
Sterczące kolce Pondijusa, ostre grzebienie Daktyloskopei, Trygla i latający Wieprzoryb
są niczym wobec Bestii która nas gnębi...
Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.
GUZZISTI & LANCISTI
|