Mateusz
Na Forum: Relacje w toku - 1
|
Lukee nawet nie wiesz, jak czekam na ten wymarzony koniec 😆
Elementy wnętrza skończone, czekają na malowanie - wracamy więc "do tyłu" 😆 Była chwila na przemyślenie koncepcji otwierania klap. Szpara na zawiasy nie dawała mi spokoju, nie chciałem robić otworów. Decyzja zapadła - zastosuję w tym miejscu zawiasy fototrawione, które są bardzo małe. I przede wszystkim wąskie. Powstała minimalna szczelina zostanie zniwelowana taką samą szczeliną również u góry, jak zaproponował Grzegorz (gk) z sąsiedniego forum. Tego w tym wpisie nie pokażę, ale od początku...
Druga wycinanka na warsztat i przygotowane, przycięte nowe drzwi (dodane elementy mocujące siatkę):

Sklejając te kilka elementów powstało to:

Następnie główny element, czyli tylna ściana:

Zbliżenie na łączenie:

Jak wspominałem we wcześniejszych wpisach - tył a dokładniej mocowanie zderzaka będzie nieco przerobione. Wystające części boczne zostaną przycięte, ich miejsce zajmie zderzak. Przeprojektowany w standardzie 😆 Wstrzymuję się do skończenia całości, wtedy będę mógł złapać odpowiednie kąty cięcia.
Do następnego.
A... Jeszcze przymiarka na taśmy czy nie popełniłem gdzieś błędy w obliczeniach 😆

Górna część ściany zostanie wklejona jako ostatnia, po skończeniu dachu. We wszystkich sklejonych modelach widocznych w czeluściach internetu widziałem w tym miejscu szpary, sztukowania itd. - nie sądzę, że w moim przypadku wszystko się zgra 😆 A może tak namieszałem, że akurat 😆
Do następnego.
--
Post zmieniony (01-04-25 19:18)
|