ceva
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 6 Galerie - 21
W Rupieciarni: Do poprawienia - 28
- 4
|
Podwozie by się przydało, żeby Mig-a postawić na własnych nogach. ;-)
W przypadku goleni głównych i ich elementów zwijanych autor chyba nie ogarnął rozwinięć, bo cz.227 i 228 mają za dużą średnicę, o ile za dużą widać na zdjęciach.
Cz.228 musiała być ścięta żeby w ogóle móc włożyć do wnęk podwozia.
Cz.229 (goleń) też jest za gruba, o ile? Sugerują to wcięcia w elementach dźwigni przyklejanych do goleni. Na "rysunkach montażowych" są też wyraźnie szczuplejsze.
Za późno to zobaczyłem i nie poprawiłem, bo bcg jakoś za mocno chwycił i bałem się uszkodzeń kartonu.
Na zdjęciach gdzie golenie leżą luzem ich grubość nie rzuca się w oczy, będzie to widoczne później w czasie i po montażu w komorach podwozia.
Koła miały być sfotografowane po pomalowaniu, ale tak się rozpędziłem, że zdjęcia zrobiłem kiedy były już razem z goleniami. Koła oczywiście pochodzą z asortymentu dodatków do modeli plastikowych, mimo skali 1:32 występują pewne drobne różnice wymiarowe, takie jak np. koła główne mają ok. 1,5 mm większą średnice od tych wycinankowych, a żeby zamontować koło przednie trzeba było nieznacznie poszerzyć wycięcie w widelcu. Z kolorem felg to chyba nie trafiłem, ale zaufałem dość uznanemu producentowi modeli plastikowych...
Do kompletu elementów podwozia nie mogło zabraknąć też pokryw.
Całość teraz chwilę poleżakuje w oczekiwaniu na montaż ostateczny.
Sebastian W, też tak mam obserwując prace innych modelarzy ;-)
skarczew, eeech...
CDN...
--
Sterczące kolce Pondijusa, ostre grzebienie Daktyloskopei, Trygla i latający Wieprzoryb
są niczym wobec Bestii która nas gnębi...
Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.
GUZZISTI & LANCISTI
|