ceva
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 6 Galerie - 21
W Rupieciarni: Do poprawienia - 28
- 4
|
Tematem aktualnej galerii jest Su-22 M4, russian fighter-bomber precise paper model* wydany przez Angraf model no.155* w skali 1:33 i pewnie ma lenght 58 cm*.
W końcu udało mi się zabrać i skończyć model tego pięknego samolotu. Znajduje się od w mojej trójce najpiękniejszych m.in. pod względem sylwetki samolotów używanych w całej historii polskiego lotnictwa wojskowego. A ta trójka przedstawia się następująco (kolejność przypadkowa): Mig-29, Jak-9P, Su-22.
Model został opracowany przez M. Straszewskiego, na szczęście konstrukcja oryginału nie pozwoliła na zbytnie przekombinowanie projektu i mimo śladów testowania modelu tylko na ekranie komputera sklejał się bardzo przyjemnie.
Do modelu użyłem żywicznych kół oferowanych przez wydawcę, bo niestety autor modelu akurat te elementy traktuje najczęściej po macoszemu. Same żywice na zdjęciach w sklepie Answera prezentują się doskonale, a w rzeczywistości są umiarkowanie dobre, żeby nie powiedzieć słabe, oczywiście chodzi o jakość wydruku, który w przeciwieństwie do projektu samego koła jest ewidentnie "po taniośći". Są oczywiście lepsze niż wczesne żywice z giieeepeeemuuu, ale od jakości dodatków do modeli plastikowych dzielą je lata świetlne.
Owiewka tłoczona samodzielnie. Niestety z paroma elementami modelu sobie nie poradziłem (np osłona spadochronu hamującego) i dlatego wyglądają jak wyglądają...
Zdjęcia chyba wyszły mi nie najgorsze i po obróbce coś niecoś na nich widać. Widać zwłaszcza to, że model wygląda na nich zdecydowanie lepiej niż w rzeczywistości.
Zapraszam do galerii.
Następna galeria już niedługo, a ze względu na naprawę forum rozważam nawet relację.
;-)
* informacje zaczerpnięte z okładki wycinanki.
ps. Panie Projektancie i Panie Wydawco, czekam z utęsknieniem na wersję dwumiejscową S U K I !
Post zmieniony (05-01-24 12:54)
|