FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 4Strony:  <=  <-  1  2  3  4  -> 
14-05-24 10:00  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
Waldek K 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 2
Galerie - 4

Przepraszam, nie chcę nakręcać negatywnych emocji, jednak pozwolę sobie zadać pytanie, czy z tym sklepem/wydawcą jest jakiś problem systemowy? Czytam już któryś raz wpis jak powyżej. Sam też kiedyś nie doczekałem się (mimo obietnic, że już prawie jest, jeszcze tydzień, góra dwa) możliwości zamówienia szkieletu do modelu (na szczęście nie wydałem kasy). Z drugiej strony ofertę mają bardzo fajną, tyle, że strach zamawiać.

--
Najlepsza skala to...? 1:100!!!
W budowie: PT-109 i PT-171 , USS Emmons
Free papermodel LCP(S)

Post zmieniony (14-05-24 17:03)

14-05-24 12:52  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
yak   

Raz kupowałem i yakoś poradziłem. Łatwo nie było. Podobno moich wiadomości nie czytała ich przeglądarka czy na odwrót :-) dogadałem telefonicznie i dostałem to co zamówiłem. Ale generalnie "pukajcie a będzie wam otworzone".

14-05-24 16:23  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
Mucha 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 1

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 3

Waldek, nie ma co się bać! Piotr jest mi znaną postacią i nigdy nie miałem z nim żadnych spięć, nawet jak przyszło mi czekać dłużej na zamówienie. Emilkę zaklepałem sobie gdzieś w styczniu, odebrałem dziś. Kasa przelana dużo wcześniej - bo mam zaufanie. Nigdy Piotr mnie nie zawiódł. Czasem są jakieś obsunięcia ale nigdy mi nic nie przepadło.

--
Co zostało zobaczone, tego się nie odzobaczy

15-05-24 11:56  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
Lelum Polelum 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 3
Galerie - 3

- 10

Kupiłem u Piotra mnóstwo modeli. Czasem jest obsuwa. Najdłuższa z Emilką (zamówiłem w przedsprzedaży, a dostałem miesiąc temu). Nigdy jednak nie wypiął się na mnie. Raz czy dwa nawet do mnie zadzwonił, żeby dogadać szczegóły. Terminy to jednak jego pięta Achillesowa. Czekaj cierpliwie (bo warto) i (tak jak pisał yak) "pukaj" od czsu do czasu.

--
serwusik

15-05-24 12:12  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

No tak, Piotr jest zapewne uczciwym człowiekiem i nikogo nie oszuka, ale mimo wszystko prowadzi SKLEP internetowy, a tutaj powinny panować pewne zasady Sprzedawca-Klient, które powinien zawierać Regulamin każdego sklepu.
Jasne, że najlepiej się porozumieć, ale co do definicji to nie tak to powinno wyglądać.
Brak kontaktu z Klientem, przedłużające się terminy, brak wyjaśnienia mogą spowodować po prostu, że Klient już nie wróci i zrobi zły PR Sprzedawcy, czemu trudno się dziwić.

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

15-05-24 13:14  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
ABC 

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 23

Patrze a dziś przy furtce poczta czy kurier zostawił kartonik płaski formatu paczek że sklepów modelarskich. Rozcinam tasmy i doznaje szoku bo tam Emily. A prawdę mówiąc zapomniałem.

15-05-24 17:11  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
marcco.life   

Niestety mój post wywołał u wydawcy złość. Zadzwonił do mnie z pretensjami że powinienem najpierw skontaktować się z wydawcą a później coś pisać. Trudno się z tym nie zgodzić. Wydawało mi się że kilka e-maili wysłanych z strony sklepu to była próba kontaktu. No ok.
Chciałbym mocno tutaj podkreślić że nie jest i nie było moją intencją robienie złego Pr-u wydawcy czy też personalnie Panu Piotrowi.
Bardzo cenię sobie wydawnictwo Model-Hobby i modele które ukazują się z logo Model Hobby to dla mnie absolutnie najwyższa półka. Nie mogę absolutnie nic złego na ten temat powiedzieć. Nie to było moim zamiarem. Całe nieporozumienie jest efektem braku informacji lub braku przepływu informacji
Gdybym otrzymał jakąkolwiek wiadomość że model będzie za miesiąc czy coś w ten deseń to cierpliwie bym czekał. Wydaje mi się że tak na przyszłość Pan Piotr mógłby zamieszczać na stronie sklepu informację o problemach czy opóźnieniach jakie dotykają sklep. Przecież wiemy że często opóźnienia nie są winą wydawców tylko ich kontrahentów.
Jak już kilku kolegów pisało wcześniej moja Emily również dzisiaj była w paczkomacie za co dziekuję wydawcy.

--

15-05-24 19:24  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
orkan   

marcco.life napisał:
,,za co dziekuję wydawcy."
Nie rozumiem Twojego podejścia .
Dziękujesz za lekceważenie i złość ze strony sprzedawcy.

--
,,Dwojaka jest natura Polaka"

02-06-24 20:46  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
konradoo 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 3

Dawno mnie tu nie było ale widzę że szczekaczki te same, mino upływu lat nic się nie zmienia.

--
"Tworzy mnie dyscyplina, żadna motywacja"

02-06-24 23:11  Odp: [N] Japońska łódź latająca H8K2 „EMILY” - MODEL HOBBY
Karol   

Witam
Takie pytanie czy jak dostaliscie Emily to z oszkleniem?

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 4Strony:  <=  <-  1  2  3  4  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024