Kruszyna
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 1 Galerie - 3
W Rupieciarni: Do poprawienia - 1
- 1
|
@Waldek, @Ryszard, fakt takie rozwiązanie byłby pomocne. Wezmę to pod uwagę w kolejnym modelu.
---
Dobry,
zacząłem oklejanie kadłuba. Niestety popełniłem błąd przy oklejaniu kilu-stępki, elementy nr 28PLa-c oznaczone były symbolem „//” co oznacza, że podklejamy brystolem, cienką tekturą lub sklejamy parami. Zorientowałem się za późno, dopiero podczas oklejania kilu cieniutkim paseczkiem nr 28d, który był o jakieś 0,3-0,4mm szerszy od oklejanej części. Pasek musiałem pocienić. No nic, muszę uważniej sprawdzać symbole, które są dla mnie nowością. Pewnie ten mój błąd gdzieś wyjdzie na późniejszym etapie ;)
Zabrałem się za planki i już widzę, że grubsza oklejka kilu (której u mnie nie ma) miała za zadanie stworzenie progu/podparcia dla pierwszej planki. Jakoś udało mi się to spasować i powoli lecę z plankami.
Sorrki, za jakość zdjęć, ale z lenistwa robię je telefon, chyba muszę się przeprosić a aparatem.
Co do modelu na tym etapie to wszystko wydaje się idealnie spasowane. Największe zarzuty mam do jakości druku… Tutaj drukarnia, drukująca (2018) dla WAKu dała ciała, w porównaniu do Tygrysa od Hala (1998) to jakość nie powala na kolana. Kolory są jakieś dziwne, w zależności od światła model wpada w odcienie fioletu, czasem nawet różu. Elementy wektorowe (obrysy części) gubią się na tle rastrów. Praktycznie nie widać gwoździ na plankach. Dobra, koniec marudzenia, zdjęcia poniżej ;)
--
W budowie:
Szkuta Wiślana | Łódź z Gokstad
Ukończone:
A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I
Zawieszone:
Mark I
|