Sven
Na Forum: Relacje w toku - 9 Relacje z galerią - 2 Galerie - 6
- 3
|
No tak to już jest z tymi modelami starożytnymi, nie wiem, dlaczego ja kiedyś niemal w ogóle nie stosowałem retuszu, jakoś nie miałem chyba wtedy potrzeby..:) .Ale gdy w końcu przyjdzie czas go odkurzyć to zamaluję te białe krawędzie (widoczne szczególnie przy fleszu) choć to będzie niezwykle trudne.
Opracowanie przewidziało też głęboką fosę wokół zamku wysokiego z imitacją wody za pomocą celofanu. Obecnie most nad tą fosą mam oddzielnie, a fosy wokół nie wykonałem. Oprócz tego można we własnym zakresie rozbudować zamek o przedzamcze, a przynajmniej tak radzi opracowanie. Podany jest w skali rzut przedzamcza i jego budynków. Taka rozbudowa modelu w tej skali w moich warunkach mieszkaniowych jest jednak niemożliwa. Dodam, że zamek radzyński miał dwa przedzamcza więc by mieć komplet założenia potrzebna byłaby powierzchnia małego pokoju ewentualnie stół ping-pongowy...
A zamek oryginalny, no cóż, jest on i tak już znacznie rekonstruowany, obecny stan wygląda o niebo lepiej, niż pod koniec XVIII wieku, można to zobaczyć na rycinach Napoleona Ordy. Jeśli już przydałoby się odsłonięcie i uczytelnienie zarysu murów przedzamcza południowego. Ale szerzej o tym mogę napisać dla zainteresowanych w dziale tematycznym...;)
--
Sven
HMS Ark Royal
Post zmieniony (07-08-07 19:05)
|