Jarec
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 2 Galerie - 4
|
Mój szacunek!
żółtodziób, zastanawiam się nad Twoją propozycją w zakresie żurawików rufowych, te główne już są. Ale kiedy je zwolnimy, całkowita szerokość modelu wzrośnie, a szklana czapka będzie mocno wystawać ze ściany, w miejscu, w którym chcę ją umieścić.
Generalnie nie mam jeszcze gotowej żadnej konkretnej części modelu, trochę tu skończyłem, trochę tam... Żurawiki już zmontowane. Umożliwiło to umieszczenie łodzi na górnym pokładzie. Ogólnie rzecz biorąc, łodzie mają ciekawą historię: każda strona instrukcji przedstawia inną liczbę jednostek pływających i ich lokalizację. Kompletny bałagan(( Ponieważ mój Charlemagne będzie zacumowany w porcie, można śmiało założyć, że część łodzi wypłynęła na brzeg, a część przybyła z pobliskich statków. Naprawdę nie chcę stawiać łodzi na głównym pokładzie, bo wszystkie jego piękno w środku będzie niedostępne.
Stopniowo rośnie potężnie marsy bitewne. Górne platformy w instrukcji nie mają poręczy, ale na zdjęciach są obecne - i ja też je mam)) Górne części masztu przeszlifowałem z drewna, ponieważ po skręceniu z papieru okazały się trochę krzywe.
Wydaje się, że do mety nie jest daleko, ale jeszcze kawałek pozostał.
Naprawdę się za bardzo rozpisałem... oto wreszcie zdjęcie:

--
Post zmieniony (07-06-24 13:14)
|