Brystol
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 6 Galerie - 25
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
"Jedzie jedzie straż ogniowa
trąbka gra, sam komendandant dziś prowadzi wóz "
No To Co, że jedzie ?, niech jedzie, pali sie czy co.
Szanowni Panowie Forumowicze,
przedstawiam skończonego pudełkowca, tzn. nie tak całkiem skończonego, bo w zeszycie są jeszcze dwa,
sanitarka i limuzyna, ale te to zostawiłem na święty gwizd.
Wybrałem straż pożarną, bo drabina panie, i ten kolorek czerwony, chyba zostane strażakiem jak będe duży, ale jeszcze nie wiem.
Modele rysowane nie nożnie, ino ręcznie, kreska gruba, ale i tak wszystko pasuje, dziwy panie, dziwy.
Autorzy to Panowie z Polski, robote zrobili dobrze, modele proste, ale jest kierownica, wajcha do biegów, fotele,
ino siadać i jechać.
Drabina jest ruchoma, bo ją można z dachu zdjąc se postawić gdzie sie chce, abo tu, abo i tam, czyli "jest jak w rzeczywistości"
Arkusze impregnowane z obu stron nierozcieńczonym wikolowatym, retuś akwarelką, niektóre elementy malowane farbką wodną z tornistra pierwszoklasisty.
Lakierowany lakierem do paznokci, smugi widać, bo ten pędzelek to jakiś taki malusi.
Koła zrobilem po swojemu, z tekury, a swiatła z przodu , nie z listków jak w zeszycie, ino zwinąłem ciasno w rulon pasek czerwonej masionki,
a jak wyschło to do wiertarki i wyszlifowałem na kopulasto (ino nie mylić z bezeceństwami)
Sklejony tak ino aby, tu widać, a tam nie widać, na błotnikach pozapadane i bojle,
wiec poszedłem do warsztatu i mówie, że robie modele z papieru, ale mie sie na błotnikach pozapadało i pogieło i trza wyklepać, dobrze zapłace.
Własciciel powiedział żebym poczekał, to zaraz mi wyklepie ,
k... , ledwo żem uciekł, ale i tak mi coś zrobił w nogę, bo mie boli jak wycinam nożyczkami.

--
brystol jest gupi! lalalalaala!
Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt
|