Bjorn
Na Forum: Relacje w toku - 1
|
Czołem wszystkim.
Na imię mam Bjørn i tu odpowiadam, tak jest to moje prawdziwe imię i jestem Polakiem. Na forum jestem nowy jako użytkownik ale wasze poczynania śledzie od lat. Powiem krótko Wszyscy jesteście moimi idolami. To co wyprawiacie z papierem jest niesamowite i obłędne, kunszt, merytoryka i pomoc jaką tutaj można uzyskać jest dla mnie motywacją do sklejenia rzeczonego modelu i założenia tej relacji. Ostatni model jaki skleiłem do był Arado 196 z MM i było to 20 lat temu. Później wiadomo samo życie praca dzieci itp itd.....proza życia. Powiedziałem dosyć tego bo życia mi zabraknie na sklejenie czegokolwiek, więc wziąłem się za robotę i zacząłem ciąć papier, emocje nie do opisania NARESZCIE KLEJE!!!! Tyle o mnie przejdźmy do tematu.
Model zamierzam wykonać w standardzie stan na rok 1943 z maksymalną detalizacją dla tej skali, oczywiście ograniczoną moimi zdolnościami i bez popadania w obłęd. Przy budowie stawiać będę na atrakcyjność modelu przy zachowaniu względnej zgodności historycznej., tak aby to wszystko było gdzieś po środku. Takie jest założenie reszta wyjdzie w praniu hehe. Posiłkować się będę głownie Anatomy of the Ship, chociaż co do niej mam pewne zastrzeżenia, ale damy radę i będzie o czym pogadać. I oczywiście zdjęcia z całych internetów. Budować będę raczej na spontanie, czyli trochę tam i siam trochę tego i tamtego.
Obecnie walczę z superstrukturą sekcji A.
.
--
Post zmieniony (12-05-23 10:43)
|