pikowski
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 13 Galerie - 1
|
Trochę to zajęło. Przednia część nadbudówki wydawała się prosta, ale w rzeczywistości było tutaj sporo roboty. Od siebie dołożyłem trochę wnętrza na podstawie 6-8 zdjęć mostka i mostka admiralskiego które udało mi się znaleźć (jakiś stół, kompas, pelorus, lornetki, rury głosowe). Zdjęcia co prawda były z 1940 ale liczę że wiele się przez 2 lata nie zmieniło. Uplastyczniłem też anteny radarów na głównym stanowisku kontroli ognia dzięki fototrawkom i kawałkom drutu. Kleiło się średnio. Część elementów wycinanych laserem jest za mała i musiałem je oklejać dodatkowymi warstwami papieru. Nie wiem czy to wina projektu czy laserów. Niektóre części musiałem przycinać, 2 pary drzwi na dole głównej bryły miały złe kolory i musiałem je zastąpić zapasem koloru, małe dalmierze na górze się nie mieszczą jakby je zrobić według instrukcji, muszą być bardziej rozstawione albo niższe. Miałem też trochę problemów przy głównym stanowisku kontroli ognia - części u mnie słabo do siebie pasowały i trochę je rozcinałem, sztukowałem itp. Na szczęście anteny radaru zasłoniły większość mojej zabawy w chirurga. Miło, że jest całkiem niezłe wnętrze stanowiska kontroli ognia ciężkich dział przeciwlotniczych. Czeka mnie jeszcze maszt, ale to gdzieś pod koniec budowy modelu.
Teraz czas na tylną część nadbudówki, w tym dolny poziom masztu głównego. Jest nadzieja, że to pójdzie szybciej.
Wiem, że wielu osobom nie wyświetlały się miniaturki w moich relacjach. Problem powinien już być rozwiązany.
|