Karas
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 1 Galerie - 2
|
siemano Panocki.
@StuGu celna uwaga i w całej rozciągłości zgadzam się co do listków. Tam może i nawet pod palcem jest gładko, ale to nie wygląda. Nigdy nie byłem jakoś przesadnie silny w tego typu konstrukcjach i mam tego świadomość. Wyszło jak wyszło. Cóż mogę dodać: ] Koła właśnie siem produkują siem. Tu na szczęście, czyli w elementach walcowych, autor dał radę, tzn jak do tej pory wszystko pasuje na żyletę. Co do gąsek decyzja nie zapadła, ale plan jest co by je dziergać z ręki. Nie wiem jak bardzo głupi jest to pomysł, nigdy czegoś takiego nie robiłem, ale na obecną chwilę wyobrażam sobie, że je ulepie jakimi są.
hehe ja o swoje gąski nie jestem jednak tak bardzo spokojny, widzę ogrom prac, nawet w tych kołach, zejdzie mi z 3-4 tyg.
@Piotr P. Dziękuje bardzo, aż się zaczerwieniłem, heheheheheheeh. Tak po prawdzie w śród ulepiaczy mamy wielu magików, którzy nie takie rzeczy robią. Ja kilka dupogodzin za matą też już kilka mam, więc czy okręt czy zbiornik to specjalnie różnicy nie robi, choć brak mi wiedzy technicznej co i jak, albo co z czego wynika. Dlatego muszę mocniej bazować na tym co autor mnie zaserwował. Co do poprawek, muszę zmartwić, bo o ile rysuje sobie coś tam w cadach, to zazwyczaj albo nie zapisuje, albo wręcz wcale nie odpalam cadów, tylko staram się na oko wykonać prototyp, a potem od niego jak od szablonu wykonuje resztę elementów. Jak choćby te tuleje podwozia, Zdjęcie z zaznaczoną linią zmian to jedyne świadectwo naniesionych zmian. W cad mam jedynie jakieś *******y, typu śruby, albo elementy które odrysowuje z oryginału aby potem wyciąć i kombinować poprawki już na żywym modelu. Przykro mi, ale tak to wygląda. Tylko.
@Zeus12345, dlatego też tu psiknąłem akrylem z puchy, tylko on nie był chyba matowy, nie wiem, raczej gloss, jak kapon.
--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk
Stocznia: pampersUSS Somers, USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
|